Wijnwinkel de Proeftafel

Waar bijzonder heel gewoon is

Bezorgdagen
wo /do /vr /za
Locatie(s)

Nieuwsgierig naar nieuwe impressies en smaken

Gedreven door nieuwsgierigheid, openstaand voor nieuwe impressies en met een warm hart voor biodiversiteit, traditie en duurzaamheid, dat kenmerkt Wijnwinkel de Proeftafel.

De wereld lijkt aan eenvormigheid ten prooi te vallen. Overal dezelfde winkels, dezelde fastfood-ketens én ..... dezelfde wijnen. Maar er is een tegenbeweging gaande. In de USA kennen ze al de uitdrukking 'ABC': anything but chardonnay. Ook een internationale beweging als Slow Food verhoogt het bewustzijn bij de consument, die (her)ontdekt dat er meer is dan alleen gestandaardiseerde, uniforme, industriële dranken en voedsel.

Het assortiment

Merlot, cabernet, shiraz, sauvignon blanc, chardonnay, er worden vaak prachtge wijnen van gemaakt in de regio's waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Maar is dat voldoende reden om alleen deze zogenaamde internationale druiven wereldwijd aan te planten? Zeker binnen Europa, waar zoveel authentieke druiven bestaan met hun eigen markante smaak. Een smaak die je misschien moet leren waarderen, maar die op den duur zoveel meer voldoening kan geven dan de zoveelste brave standwaardwijn.

Natuurlijk gaan we goede wijnen van de bekende druivensoorten niet uit de weg. Maar hopelijk laat je, je ook door ons meevoeren naar mooie en bijzondere wijnen van bijv. gropello, ruchè, Frühburgunder, cot, grüner Veltliner, aglianico, humagne rouge, favorita en vele andere oorspronkelijke druivensoorten. Wees nieuwsgierig, dat houd je jong!!

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder