Vleesveehouderij Baelde

Eet gezonder, koop de Biltse Blonde d' Aquitaine.

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

Een echte familieboerderij

Mijn naam is Linda Baelde, 29 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en een paar huisdieren (2 katten, een konijn en vissen) in Soest.
Ik kom oorspronkelijk uit een ondernemers gezin. Mijn ouders hebben 2 bedrijven: een veebedrijf en een loon en grondverzet bedrijf. Als 'boeren' dochter vond ik het super leuk om altijd mee te helpen op de boerderij, er was altijd iets te doen! Ik vond het echt heerlijk om zoveel dieren om me heen te hebben. Voeren en knuffelen en zelfs voetballen met de stieren.
Dan trapte ik de bal in het hok en de stier trapte of kopte de bal dan weer terug!
Is toch geweldig wie kon dat nou zeggen, Voetballen met een stier!
Onze boerderij Baelde heeft altijd al in de familie gezeten. In 1950 bouwde Opa Baelde een nieuw huis waar hij samen met mijn oma ging wonen en startte met boeren. Ze zijn begonnen met varkens, koeien, kippen, de eieren die verkocht hij aan huis. Mijn vader nam de boerderij in 1985 over en hij breidde de boerderij uit met diverse stallen voor het houden van runderen. Zijn hart lag bij runderen omdat hij het mooie dieren vond en niet veel mensen dat hadden. Toen mijn ouders kinderen kregen werden "wij" de kinderen opgevoed met liefde voor de dieren. Door mee te helpen met voeren en stro geven, namen wij al gauw deze liefde over.

Beter leven

In 2018 is de stal van 1985 gerenoveerd en ingericht volgens de richtlijnen van de dierenbescherming voor beterleven 2 sterren. Op dit moment hebben we ongeveer 160 runderen in de stallen staan. Zo gaaf om ze te zien!
In 2019 kregen we het idee om ons eigen vlees zelf te gaan te verkopen. We kregen steeds meer de vraag van omstanders of ze in de stallen mochten kijken en waar ze het vlees konden kopen wat van de runderen afkomt. We verwezen iedereen door naar supermarkten.
Maar al die vragen zaten ons niet lekker. Waarom zouden we iedereen doorverwijzen als we zelf het ook kunnen verkopen? We hebben de mooiste runderen immers al in onze stallen staan!
Gewoon eerlijk vlees waar niet aangerommeld wordt. Zo van de stal naar de slager en weer terug.
De vleesrunderen worden gehouden ten behoeve van de rundvleesproductie. Dit gebeurt met veel zorg en liefde voor het dier. Betrouwbaarheid, veiligheid en herkenbaarheid staan bij ons voorop.
Wij geloven dat je alleen vertrouwen krijgt als je laat zien hoe het boerenbedrijf uitgeoefend wordt. Wij verkopen onze vleesproducten daarom ook zelf rechtstreeks aan de consument, zodat wij de beste kwaliteit kunnen garanderen.

;

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden