Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal

Vishandel Volendam Leidsche Rijn

Kwaliteit en versheid leveren we graag tot over uw drempel.

Terug
Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)


Vishandel Volendam is in de zomer van 2018 na 38 jaar uit Hoog Catharijne vertrokken. Door de verbouwing van het winkelcentrum, de verruimde openingstijden en de verhoogde huur zagen de Volendamse broers Henry en Marco Schilder geen andere mogelijkheid dan te vertrekken. Hun nieuwe winkel in Leidsche Rijn Centrum opende eind juni 2018. Henry: “De bewakers uit Hoog Catharijne komen hier ook wel eens. Zij vertellen dan: ‘Ik loop de hele dag te vertellen waar jullie nu zitten.’

De verbouwing van Hoog Catharijne zorgde voor het vertrek van de voor velen bekende vishandel. “We hebben zo’n beetje de hele verbouwing meegemaakt. Onze gang was als laatste aan de beurt, maar dat is nu weer een jaar uitgesteld. Er zat een tijd tussen dat we eruit moesten en dat we weer in de nieuwe locatie konden. We kregen geen duidelijk antwoord of het om één of twee jaar zou gaan. Dan sta je met al je mensen op straat. Dat gaat natuurlijk niet.”

lokalist afbeeldingDe verplichte openingstijd tot 20.00 uur en verhoogde huur waren de druppel. “Dat is niet te doen natuurlijk. We wonen allemaal, op twee werknemers na, in Volendam. Met een gezin en elke ochtend vroeg op zagen we dat niet zitten. Verder waren de huurcontracten op de nieuwe locatie dusdanig hoog dat je je moest afvragen: blijft er dan wat over? Kleine ondernemingen kunnen het gewoon niet opbrengen. Er zijn nu vooral flagship stores. Voor hen maakt het niet uit of er winst overblijft. Voor een kleine onderneming is dat niet haalbaar. Je kan wel veel omzetten, maar als je een hoge huur hebt en meer loonkosten is het de moeite niet.” En dus hakten de broers in maart 2018 de knoop door: weg uit Hoog Catharijne, ook al was dat niet wat ze wilden.

Bij Vishandel Volendam vindt u een uitgebreid assortiment verse visproducten. Heeft u iets te vieren of krijgt u gasten? Dan zijn onze rijk gevulde visschotels een uitkomst. Onze kok bereidt de sauzen en marinades zelf. Vers, puur en zónder toegevoegde smaakstoffen. Dat móet u geproefd hebben. En wilt u een keertje niet koken, dan hebben wij een uitgebreide keuze aan kant-en-klaar maaltijden, soepen, paella en pasta’s.

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto