Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal

Van Tessel ijs en chocolade

Dé chocolatier in het centrum van Zeist is Bas van Tessel

Terug
Bezorgdagen
di /wo /do /vr /za
Locatie(s)
lokalist afbeelding

Bas (21) begint met Van Tessel zijn eigen ijs- en chocoladezaak in Zeist
De bakken met zelfgemaakt ijs staan in de koelkast. De eerste kilo’s bonbons heeft hij gemaakt. De 21-jarige Bas van Tessel zit niet op het strand van het Portugese Albufeira met zijn vrienden, maar werkt hard om op tijd klaar te zijn voor de opening van zijn ijs- en chocoladezaak in het centrum van Zeist.
Bas werd als kind besmet met het bakvirus. Thuis in De Bilt keek hij naar het televisieprogramma De Taarten van Abel, waarin kinderen een taart bakken voor een bijzonder iemand, en volgde de realitysoap over de bakkerij Carlo’s Bakery in het Amerikaanse Hoboken. Hij was 16 jaar toen hij als medewerker van Top’s Edelgebak in Bilthoven de mensen in de rij zag staan voor een ijsje. ,,Ik dacht toen: als ik ooit geld heb voor een ijsmachine, begin ik een eigen zaak.’’
Na de middelbare school volgde Bas een banketbakkersopleiding op het ROC in Amsterdam. Hij was een goede en talentvolle leerling. Hij werd Nederlands jeugdkampioen bij een banketbakkerswedstrijd en won een Europese prijs. Zijn kunsten bleven niet onopgemerkt. Hij kreeg een telefoontje van de Amsterdamse Patisserie Linnick. Hij werkte een jaartje in de hoofdstad totdat hij besloot dat het tijd was zijn droom waar te maken.
Komende vrijdag gaan de deuren van Van Tessel ijs en chocolade aan de Antonlaan (naast supermarkt Hoogvliet) open. De zaak is een familieproject. Bas’ vader Mike, die aannemer is, doet de verbouwing. Zijn moeder Ans helpt met de inrichting. ,,Ik race elke dag na mijn werk naar Zeist.’’

lokalist afbeelding

"In plaats van een ijsmachine had ik ook een mooie auto kunnen kopen"
Bas van Tessel
Een week voor de opening is de verbouwing van de winkel en de productieruimte klaar. Vader Mike is nog bezig met het betegelen van het toilet, maar ruimt dit weekeinde de bouwspullen op. Een eigen zaak is een flinke investering. Bas sprak zijn spaargeld aan en leende geld. ,,In plaats van een ijsmachine had ik ook een mooie auto kunnen kopen.’’Zijn moeder maakt zich geen zorgen dat haar zoon zich in een groot avontuur stort. ,,Hij komt uit een ondernemende familie.’’
De concurrentie – een ijssalon – zit dichtbij, om de hoek in de Steynlaan. Bas maakt zich daar geen zorgen om. Zijn assortiment is anders, breder. ,,Ik verkoop niet alleen ijs en chocolade, maar ook brood.’’ Het brood maakt hij niet zelf, maar komt van Robèrt van Beckhoven, bekend van het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt.
Van Tessel is straks zeven dagen in de week open. Vijf dagen in de week staat hij er alleen voor. ,,Het wordt hard werken.’’ Op vrijdag en zaterdag springt zijn moeder bij. ,,Hij kan op onze steun rekenen.’’

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto