Mesjokke

We zijn he-le-maal Mesjokke van cacao. Daarom maken we verantwoorde, ongehoord lekkere chocolade!

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr
Locatie(s)
lokalist afbeelding

Ben je helemaal Mesjokke!?

Wij wel! We zijn he-le-maal Mesjokke van cacao. Daarom maken we verantwoorde, ongehoord lekkere chocoladerepen. Onze cacao verkrijgen we door ‘Direct Trade’ wat betekent dat we onze bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en wij weten precies waar onze bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken we enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan onze repen geven. In ons fabriekje in Nieuwegein verwerken we de rauwe bonen tot een reep, waarbij we elke stap in het productieproces –van het roosteren tot en met het inpakken zelf uitvoeren.

lokalist afbeelding

De wereld van cacao

De wereld van cacao Wij, van Mesjokke, zijn met elkaar aan een gek avontuur begonnen op zoek naar de unieke smaken en verhalen achter eerlijke cacaovariëteiten. Tijdens onze voortdurende ontdekkingstocht worden we keer op keer verrast door de enorme diversiteit aan cacaobonen. Elke boon geeft een eigen smaak aan een reep chocola, afhankelijk van land van herkomst, type cacaoboon en de manier van fermenteren en drogen op de plantage. De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.

lokalist afbeelding

Wist je dat…

Er heel veel verschillende soorten cacao bestaan? Sommige handelaren, makers en kenners gebruiken een onderverdeling in 3 soorten: Forastero, Trinitario en Criollo. Weer andere professionals gebruiken een onderverdeling in 4 soorten: Forastero, Criollo, Amelonado en Nacional. En de echte nauwkeurige cacao fanaat gebruikt een onderverdeling in wel 10 soorten: Amelonado, Criollo, Nacional, Maranon, Contamana, Curaray, Nanay, Guiana, Iquitos en Purús. Duizelingwekkend nietwaar? En dan hebben we alle hybride soorten nog achterwege gelaten! Nou ja, waar het ons vooral om gaat is dat ze gekmakend goed smaken, en dat proef je terug in onze repen.

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto