Melk en vleesboerderij het Binnenveld

Verse, gezonde en duurzame producten.

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr
Locatie(s)

Melk en vleesboerderij het Binnenveld

Nabij Achterberg, in het Binnenveld van de gemeente Rhenen, runnen wij een agrarisch bedrijf met melkvee en met vleesvee. We zijn er trots op dat we sinds enige tijd het vlees van ons vleesrunderen laten slachten en rechtstreeks aan jou kunnen verkopen.
Wij hebben een agrarisch bedrijf met ongeveer 75 melkkoeien en 25 stuks jongvee. De koeien lopen in het voorjaar en de zomer zoveel mogelijk buiten. Wij telen ons eigen ruwvoer (gras en maïs) op 40 ha grond. Wij beheren grond rondom ons bedrijf.
Voor het vlees fokken wij zo’n 150 vleeskoeien per jaar op: kruising kalveren van melkkoeien en limousine, beide rassen geven heerlijk mals vlees.
Wij richten ons bedrijf niet alleen op pure agrarische productie. Ook willen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Op ons bedrijf werken jongeren die niet in een normale werksituatie passen. Bij ons kunnen ze op hun eigen niveau zinvolle en leuke arbeid verrichten.

Ons assortiment

Op ons bedrijf mesten we de kruisingen van Melkvee en Limousine. Dit zijn vleeskoeien die op de Veluwe kopen, ze zijn ongeveer drie jaar oud als ze op ons bedrijf komen.
Ze lopen hier los in een potstal, in groepen van vijftien. Ze krijgen hier veel ruimte. Dit is natuurlijk goed voor het dierwelzijn, maar het komt ook ten goede aan de groei van de dieren. Het strooisel bestaat voornamelijk uit turfstrooisel. Ze krijgen aardappels, stro en brokken te eten. Er wordt geen preventief antibiotica gebruikt. Op deze manier ontstaat er eerlijk, lekker en mals vlees: Het Binnenveldvlees. Onze bewerkte producten zoals de smulrol, runderschijf etc. worden 100% E-free klaargemaakt. Dit is op basis van keltisch zeezout en pure kruiden. Deze kruidenmixen zijn ook in onze winkel te koop.
Ons Binnenveldvlees bestaat uit een breed assortiment vleesproducten. Ook verkopen wij varkensvlees van “het grebbevarken” en kip van “Puur Hollandse Kip”.
Hiernaast is het Binnenveld ook rijk aan streekproducten zoals advocaat, sap, eieren, etc. Ook dit mooie assortiment is bij ons verkrijgbaar. Naast ons vlees bieden wij ook een ruime selectie aan honing- en gezondheidsproducten (propolia) in onze winkel.

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder