Kaasboerderij van der Arend

Ambachtelijke rauwmelkse boerenkaas uit Vinkeveen

Bezorgdagen
di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

Al ruim 40 jaar een begrip


Kaas- en zuivelboerderij van der Arend is al ruim 40 jaar gevestigd aan de Demmeriksekade te Vinkeveen.
Daar zorgen Leon en Annie van der Arend ervoor dat de koeien het op de sappige groene weiden naar hun zin hebben en lekker in hun vel zitten. Want verse melk van topkwaliteit vormt de basis van de lekkerste zuivelprodukten.

Het bereiden van kaas berust op een zekere traditie. Wij werken grotendeels op de manier waarop onze ouders dat ook deden. De basis van de bereidingswijze hebben wij van hen overgenomen. Toen dat eenmaal goed liep, hebben we ons verder gespecialiseerd en hebben we in de loop der jaren diverse smaken ontwikkeld.
Denk bijvoorbeeld aan een stukje Vinkethaler. Deze heeft een volle zoete notige smaak. Deze kaas is een echte topper en is inmiddels een begrip in kaasminnend nederland. Deze kaas is in 2009 verkozen tot streekproduct van het groene hart.
Vanzelfsprekend maken wij meerdere soorten rauwmelkse boerenkaas. Van jong tot overjarig en ook met toevoeging van diverse kruiden.

Een van deze kruidenkazen: de basilicum was tijdens de cumlaude verkiezing van 2017 de beste rauwmelkse boerenkruidenkaas

Vanaf november 2019 is het bedrijf bijna energieneutraal doormiddel van een windmolen en diverse zonnepanelen op het dak van onze stal.

Het assortiment wat wij aanbieden aan de Lokalist varieert van kaas en yoghurt van onze boerderij en kwark en boter van collegaboeren. De honing is van een plaatselijke imker.

;

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden