Historical Wines

Historische wijnen met een eigen verhaal. Heerlijk om zo te drinken. Verrassend goed bij een diner. Bijzonder om cadeau te geven.

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

Terug in de tijd

De VOC-editie Monbazillac is een gastronomische wijn met een historisch verhaal. De unieke wijnfles is een exacte kopie van het oorspronkelijke model uit 1747, dat werd geborgen uit VOC-schip de ’Amsterdam’. Gevuld met een exclusieve dessertwijn uit Monbazillac in de Dordogne…

Zoals Port hoort te smaken

Historical Wines heeft een prachtige blend samengesteld​ van wel vier​ jonge Ports tussen de twee en vier jaar oud, zoals die in de 18e eeuw gemaakt zou kunnen zijn. Het is een Ruby-port geworden, een wijn die oudert op de fles.


Jonc Blanc

Ook de rode Bergerac vond zijn weg naar de schepen van de VOC. De wijngaarden van het biodynamische wijnhuis Jonc Blanc bestaan al sinds de 16e eeuw. Deze cuvée, in een rijke en soepele stijl, geeft de natuurlijke expressie weer van de ‘terroir’ en de rijpe druiven. Serveer deze wijn op 18 graden, bij gegrild rood vlees, charcuterie of harde kazen. Hij is nog jong en opent zich sneller als je ze eerst karaffeert en enige uren laat ontwikkelen.


;

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden