HBS Bier

Passie voor extreem lekker bier brengt een meesterbrouwer, een keurmeester en 25 jaar ervaring samen

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

De passie voor lekker bier

In 2018 zijn we onze kleine brouwerij begonnen. Wij bundelen de kennis van een meesterbrouwer, een keurmeester en 20 jaar ervaring met thuis brouwen. De passie voor lekker bier brengt ons samen. Inmiddels maken wij een palet van 14 verschillende bieren. Tot 200 liter per batch maken wij bieren naar elk gewenste stijl. We verzorgen ook (online) proeverijen en brouw-workshops. We maken zelf de recepten, brouwen het bier met passie en hopen natuurlijk dat ’t in de smaak valt. Via de Lokalist kunt u kennis maken met onze ambachtelijk gebrouwen bieren uit onze kleinschalige brouwerij. Vooral onze proefpakketten lenen zich bij uitstek voor een ontdekkingsreis door ons assortiment.

Traditionele werkwijze

Geheel passend in ons streven naar het ontdekken en brouwen van bijzondere bieren is het brouwen van Barrel Aged bier. Dit is bier opgelegd op houten vaten waar een andere alcoholische drank in heeft gezeten zoals bv. whisky. Met name de biersoort Russian Imperial Stout, een donker zwaar bier, leent zich bij uitstek voor deze lager techniek. Inmiddels hebben we een aantal succesvolle batches gemaakt, waarvan er momenteel alleen nog de meest recente beschikbaar is voor de verkoop.
Ons bier wordt op traditionele wijze gebrouwen met nagisting op de fles. Dat betekent dat er nog smaak-ontwikkeling plaatsvindt in de fles en ook dat er een beetje gist op de bodem van de fles neerslaat. Daarom verdient het aanbeveling de flessen rechtopstaand te bewaren ook in de koelkast. De donkere bieren hoeven niet in de koelkast. Op keldertemperatuur (10 - 14 graden) komt de smaak meer tot zijn recht. Voorzichtig uitschenken in verband met het gistdepot en ‘t laatste beetje in de fles laten zitten, hoewel de gist ook als zeer smaakvol ervaren wordt. Geniet met smaak!

;

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden