Gebak van Smolders

Ambachtelijk bereid gebak met verse producten uit de streek!

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

Al meer dan 60 jaar een begrip

De mix van ambacht, familierecepten en kakelverse producten maakt Gebak van Smolders al meer dan 60 jaar een begrip in Utrecht en omstreken. Maak kennis met Chantal Smolders.
65 jaar geleden richtte de eerste generatie Smolders een banketbakkerij op in hartje Utrecht. Hier legde opa Smolders de basis voor het familiereceptuur. “Onze appelbollen bakken we bijvoorbeeld nog steeds via dit recept. Tuurlijk gaan we met de tijd mee en experimenteren met nieuwe smaken, maar dit soort recepten bepalen de smaak van Gebak van Smolders en geven we van generatie op generatie door.

De bakkerij

De Breukeleveense bakkerij bestaat uit twee ruimtes waar op grote werkbladen deeg wordt gerold, taarten kleurrijk gedecoreerd worden en de geur van versgebakken appelbollen zich als een razende door de ruimte verspreid. “Mijn (schoon)vader had hier al het voorste gedeelte.
Gebak van Smolders werkt met fruit van Boer Erik, die kwaliteit en versheid proef je terug in het product. Daarnaast houd je lokale ambacht op deze manier in stand. Drie keer per week krijgt Smolders vers fruit. “Het komt direct van het land, wij maken het schoon en verwerken het in gebak. Je proeft het verschil gewoon tussen ambachtelijk en halffabricaat fruit. Elk gebakje gaat door onze handen om kwaliteit te borgen. Dingen automatiseren? Dat haalt de romantiek er vanaf

Klein blijven om kwaliteit en ambacht te waarborgen

Groeien in vestigingen hoeft Gebak van Smolders niet. “Als kleine ondernemer moet je soms ook klein blijven om kwaliteit en ambacht te waarborgen. Groter is niet altijd beter.” Het stel voegt toe: “Onze kracht is dat we nauw betrokken zijn: we schillen zelf de appels en elk gebakje zien we voorbij komen.” Het team ontwikkelt nog elke dag. “Je krijgt van alle kanten inspiratie en na een middagje experimenteren heb je zo weer nieuwe smaaksensaties ontdekt.

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder