Corum Turkse Levensmiddelen

De groentefamilie van Zeist

Bezorgdagen
ma /di /wo /do /vr /za
Locatie(s)

Waar het allemaal begon

Huseyin en Emine begonnen 24 jaar geleden met hun groentezaak in hun eigen huis op de Kritzingerlaan in Zeist. Met een vergunning van de gemeente richtten ze hun woonkamer in als groentewinkel. Ze noemden hun winkel Corum, de plaats in Turkije waar Huseyin en Emine geboren zijn. Het was hun droom, maar ze moesten hard werken om het financieel allemaal rond te krijgen. Huseyin stond in alle vroegte op om groente en fruit in de te kopen om hierna door te gaan naar zijn werk als lasser. Emine runde zes dagen in de week de winkel en zorgde ondertussen voor de kinderen en het huishouden. Ze waren druk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Met succes. De kwaliteit van hun producten, maar vooral ook hun vriendelijke en persoonlijke benadering maakten dat klanten steeds terugkwamen om er hun boodschappen te doen. Klanten werden vaste klanten. Je ging niet naar de groenteboer, je ging naar Huseyin en Emine.

13 jaar later

In 2004 kwam het pand naast hen, op de hoek van de Steynlaan vrij. Een buitenkans om verder door te groeien, meer nieuwe klanten aan te trekken en hun assortiment uit te breiden met nog meer producten. En dus verhuisden ze hun winkel. De Steynlaan werd opgefleurd met een kleurrijke uitstalling van groen, geel en rood glimmende appels, oranje sinaasappelen en mandarijnen, heerlijk geurende ananassen, meloenen, aardbeien en nog veel meer. Huseyin of Emine kon je altijd precies vertellen welke meloen je moest pakken om dezelfde dag of juist over een paar dagen te eten. En met hun liefde voor hun vak en de jaren aan ervaring gaven ze hun klanten graag advies. Over het bereiden van voeding, maar ook ten aanzien van gezondheid. Was je kind ziek, dan gaf Emine je het liefst gratis een bakje bosbessen of frambozen mee om aan te sterken.

Heerlijke delicatessen

Naast groente en fruit kon je bij Corum ook terecht voor Turks brood, door Emine zelfgemaakte salades, noten, pasta’s, zuivel, Turkse delicatessen en fruitsappen uit de regio. De aanloop van nieuwe klanten groeide. Niet alleen vanuit uit heel Zeist, ook mensen uit Bosch en Duin, Den Dolder en Austerlitz kwamen graag hun boodschappen doen bij Corum op de Steynlaan. De winkel liep ondertussen zo goed dat Huseyin zich volledig aan het realiseren van hun droom kon wijden: kwalitatief hoogwaardige groente en fruit leveren voor een redelijke prijs. In het weekend was het zo druk dat de twee dochters vaak meehielpen in de winkel.

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder