Onze Recycle-tas

Kom maar op met je lege flessen, potten en batterijen!

Onze Recycle-tas: makkelijk en duurzaam

Nooit meer naar de glasbak of een flessen/batterijen-inleverpunt: dat doen wij voor je! Hoe werkt het? Heel simpel: je ontvangt je Lokalist-bestelling (deels) geleverd in onze papieren Recycle-tas, je vult deze met jouw lege glazen flessen/potten, batterijen en statiegeldflessen en geeft ze bij je volgende bestelling mee aan onze chauffeur. Wij zorgen voor de recycling. En het statiegeldtegoed? Dat staat binnen 3 werkdagen automatisch op je Lokalist account. Makkelijk toch?!

Glas in 't zakkie

Elke glazen fles of pot kan oneindig vaak gerecycled worden, zonder kwaliteitsverlies. Dat bespaart grondstoffen én energie. Geef je glazen potten en flessen (wit, bruin en groen) daarom in de Recycle-tas mee aan onze chauffeur. Het scheiden op kleur en de verwerking van het glas doen wij. Samen voor een beter milieu (en jij niet meer naar de glasbak)

Net als vroeger: lever ook je statiegeld-flessen in

Vroeger bij de melkboer of SRV-man, nu bij De Lokalist: lever je lege statiegeldflessen via de Recycle-tas in bij De Lokalist. Zo help je het milieu én je eigen portomonee. De Lokalist zorgt namelijk voor duurzame recycling van de statiegeldflessen en jij ontvangt netjes je statiegeld tegoed, binnen 3 werkdagen op je Lokalist-account. En jij hoeft niet meer naar de flessenautomaat in de supermarkt dus!

Bijdragen aan verantwoorde recycling van batterijen

Lege baterijen zijn schadelijk voor het milieu maar gelukkig goed te recyclen. De Lokalist werkt hierbij samen met Stichting Batterijen (Stibat). Stibat faciliteert alle spelers die betrokken zijn tijdens de levenscyclus van batterijen en streeft hierbij naar maximaal hergebruik en veilige en verantwoorde verwerking van batterijen. De Lokalist zorgt via de Recycle-tas voor inzameling van zoveel mogelijk lege batterijen en daarmee voor het duurzaam en maximaal hergebruiken ervan.

Een schuur vol flessen?

Om alle lege flessen, potten en batterijen die retour komen, zo goed mogelijk te kunnen verwerken, willen we je vragen om niet meer mee te geven dan past in de Recycle-tas(sen) waarin je je boodschappen de vorige keer hebt gekregen. Toch je hele schuur vol flessen? Geef na elke bezorging een volle tas flessen aan onze chauffeur mee en we hebben je schuur samen zo leeg geruimd! Als je de Recycle-tas daarbij klaar wilt zetten voor onze chauffeur kan hij meteen door met zijn rit en kunnen wij iedereen deze gratis service blijven aanbieden. Dank voor je medewerking!

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder