terug

Zoetige pompoensoep

Een van onze favoriete recepten: de zoetige pompoensoep! Probeer deze pompoensoep bestaande uit hoikado pompoenen, appels, gember, nootmuskaat en kippenbouillon.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond

Zoetige pompoensoep

Ingrediënten

  • 2x
    hokkaido pompoen
  • 2x
    uien
  • 2x
    appels
  • 1x
    eetlepel boter of margarine
  • 1x
    eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1x
    nootmuskaat
  • 1x
    theelepel kaneelpoeder
  • 1x
    kippenbouillonblokjes
  • 10ml
    room
  • 1x
    takje rozemarijn
  • 150ml
    slagroom
  • 1x
    zout & peper

Bereidingswijze

1

Snijd een klein stukje van de boven- en onderkant van de pompoen. Snij/hak de pompoen daarna met een vlijmscherp koksmes doormidden. Gebruik een lepel om de pitten en het dradige vruchtvlees er uit te schrapen. Snijd de pompoen vervolgens in plakken en daarna in blokjes.

2

Uien pellen en snipperen. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. In een hoge pan boter verhitten en de uien circa 3 min. fruiten. Pompoen, appel en suiker toevoegen en ongeveer 5 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.

3

Voeg 0,5 theelepel kaneel en 1 liter water toe. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven het geheel.

4

Soep in circa 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer en breng deze op smaak met zout en peper, rest van de kaneel en eventueel wat room en nootmuskaat. 

Tip: Oud brood over? Maak er croutons van in de oven en voeg deze samen met een beetje room en rozemarijn als garnering toe.
Recept van:

De Groene Schuur

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: