Zoetige pompoensoep
Een van onze favoriete recepten: de zoetige pompoensoep! Probeer deze pompoensoep bestaande uit hoikado pompoenen, appels, gember, nootmuskaat en kippenbouillon.
Zoetige pompoensoep
Ingrediënten
- 2xhokkaido pompoen
- 2xuien
- 2xappels
- 1xeetlepel boter of margarine
- 1xeetlepel bruine basterdsuiker
- 1xnootmuskaat
- 1xtheelepel kaneelpoeder
- 1xkippenbouillonblokjes
- 10mlroom
- 1xtakje rozemarijn
- 150mlslagroom
- 1xzout & peper
Bereidingswijze
Snijd een klein stukje van de boven- en onderkant van de pompoen. Snij/hak de pompoen daarna met een vlijmscherp koksmes doormidden. Gebruik een lepel om de pitten en het dradige vruchtvlees er uit te schrapen. Snijd de pompoen vervolgens in plakken en daarna in blokjes.
Uien pellen en snipperen. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. In een hoge pan boter verhitten en de uien circa 3 min. fruiten. Pompoen, appel en suiker toevoegen en ongeveer 5 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Voeg 0,5 theelepel kaneel en 1 liter water toe. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven het geheel.
Soep in circa 20 minuten zachtjes gaar koken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer en breng deze op smaak met zout en peper, rest van de kaneel en eventueel wat room en nootmuskaat.