terug

Zalm Tataki

Snel gerecht smaakvol en snel op tafel. feestelijk

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij
Lactosevrij
Zonder vlees

Zalm Tataki

Ingrediƫnten

  • 100g
    zalmfilet zonder fel
  • 50g
    witte en/of zwarte geroosterde sesamzaadjes
  • 2x
    el sesamolie
  • 2x
    el (zoutarme) soya
  • 1x
    el sushi azijn
  • 20g
    mayonaise
  • 1x
    limoen
  • 1x
    el zonnebloemolie

Bereidingswijze

1

Maak een marinade van een beetje soja, sesamolie en sushi azijn.

2

Rol de vis in de soja en sesam.

3

Schroei de vis dicht in hete olie.

4

Laat afkoelen in de koelkast.

5

Snijdt in dunne lamellen en serveer met wat zeewiersalade en limoen mayonaise (mayonaise met limoensap en rasp).

Tip: Bak de Tataki kort en laat flink afkoelen om er mooie dunne plakken van te snijden. Zorg dat de vis kort aan de buitenkant is gebakken. Gebruik een scherp mes
Recept van:

Chefkok Leon

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: