terug
Zalm Tataki
Snel gerecht smaakvol en snel op tafel. feestelijk
20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij
Lactosevrij
Zonder vlees
Zalm Tataki
Ingrediƫnten
- 100gzalmfilet zonder fel
- 50gwitte en/of zwarte geroosterde sesamzaadjes
- 2xel sesamolie
- 2xel (zoutarme) soya
- 1xel sushi azijn
- 20gmayonaise
- 1xlimoen
- 1xel zonnebloemolie
Bereidingswijze
1
Maak een marinade van een beetje soja, sesamolie en sushi azijn.
2
Rol de vis in de soja en sesam.
3
Schroei de vis dicht in hete olie.
4
Laat afkoelen in de koelkast.
5
Snijdt in dunne lamellen en serveer met wat zeewiersalade en limoen mayonaise (mayonaise met limoensap en rasp).
Tip: Bak de Tataki kort en laat flink afkoelen om er mooie dunne plakken van te snijden.
Zorg dat de vis kort aan de buitenkant is gebakken.
Gebruik een scherp mes
Recept van:
Chefkok Leon
Lees meer
Lees meer