terug

Yakitori

Japanse gegrilde kipspiesjes. Ze horen op de barbecue, maar het kan ook binnen, in de oven of de grillpan. In combinatie met rijst en wat ingemaakte groente kan het ook dienen als hoofdgerecht.

25 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Yakitori

Ingrediënten

 • 250g
  kippendijen
 • 8x
  bosuien
 • 8x
  houten satéstokjes
 • 100ml
  Kikkoman sojasaus
 • 100ml
  mirin (zoete Japanse rijstwijn in een flesje)
 • 2x
  eetl bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

1

Leg de satéstokjes alvast in koud water. Doe de sojasaus, mirin en suiker in een steelpan en laat op matig vuur inkoken tot de helft (± 10-15 minuten). Let op, het moet een stroperig geheel worden, maar als het te hard gaat, krijgt u zwarte smurrie. Snij de kip in kleine stukjes van hooguit 2½ x 2½ cm. Snij de bosui (alleen het wit en lichtgroen) in gelijkmatige stukjes van ± 3 cm. Rijg kip en ui om en om aan de stokjes.

2

Methode barbecue: Verhit de barbecue tot heet. Leg de spiesjes op het rooster, laat de stokjes uitsteken tegen het verbranden, of gebruik een stuk aluminiumfolie. Rooster ± 3 minuten per kant, bestrijk halverwege met de saus, maar pas op voor verbranden.

3

Methode ovengrill: Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Leg de spiesjes op een rek, met een uitlekbak eronder. Rooster in totaal 10 minuten bovenin de oven, maar draai ze na 7 minuten om en kwast aan alle kanten goed in met de saus.

4

Methode grillpan: Verhit de grillpan tot loeiheet en rooster de spiesjes in ± 6 minuten gaar. Keer regelmatig om en bestrijk pas op tegen het eind met de saus, anders verbrandt de hele boel. En zet een raam open.

5

Serveren: Kwast nogmaals in met de overgebleven saus en serveer

Tip: Vervang de lente-ui eens door gehalveerde stukjes (dunne) prei.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: