terug

Vis tandoori met stippelrijst en raita

Tandoori is vooral bekend in combinatie met kip, maar nu doen we een lekker pittig-smeuïg laagje tandoori op de kabeljauw. Lekker in combinatie met gezellige geel-oranje-groene stippelrijst en frisse komkommerraïta.

20 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Zonder vlees
Gezond

Vis tandoori met stippelrijst en raita

Vis tandoori met stippelrijst en raita

Ingrediënten

  • 600g
    verse kabeljauw (of andere witvis)
  • 1x
    volle eetl gedroogde kokosrasp
  • 50ml
    Turkse yoghurt
  • 2x
    grote ui
  • 3x
    knoflooktenen
  • 1x
    ± 5 cm verse gember
  • 1x
    volle eetl tomatenpuree
  • 2x
    mespuntjes cayennepeper
  • 1x
    theel kurkuma
  • 2x
    theel komijnpoeder
  • 1x
    zout en peper uit de molen
  • 300g
    basmatirijst
  • 200g
    worteltjes
  • 150g
    gedopte verse doperwten (mag ook diepvries)
  • 3x
    eetl roomboter
  • 6x
    kardemompeulen
  • 200ml
    Turkse of Griekse yoghurt
  • 1x
    komkommer
  • 1x
    verse munt
  • 1x
    verse koriander

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven tijdig voor op 180 °C.

2

Raïta: Verwijder de zaadjes maar niet de schil van de komkommer en rasp grof. Meng met yoghurt, uitgeknepen knoflook, fijngehakte munt/koriander, zout en peper. Laat intrekken en liefst meteen ook uitlekken in een zeef bekleed met een schone theedoek of koffiefilter. Dit kan ook al van tevoren.

3

Rijst: Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. Laat zo staan. Snipper de ui en snij de wortel in dunne plakjes. Fruit 2 minuten in 2 eetl boter in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst, kurkuma, opengebroken kardemompeulen, snuf zout en 600 ml kokend water toe. Laat met deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen tot al het water is opgenomen. Roer van het vuur af de doperwten en 1 eetl boter erdoor en laat met deksel erop rustig staan tot de vis klaar is.

4

Vis: Schuif als de rijst 5 minuten suddert de vis in de oven en bak gaar in ± 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.

Tip: Kan natuurlijk ook met andere witvisfilet, en zelfs met zalmfilet
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto