terug

Vis in rodewijnsaus

Gerechten met ‘en meurette’ erachter zijn gebaseerd op de Bourgondische klassieker van gepocheerd ei in rodewijnsaus (oeuf en meurette). Maar het kan toevallig ook heel goed met vis. Het hoort eigenlijk met zoetwatervis, maar zeewolf werkt ook goed. Een fraai staaltje brown food om heel gelukkig van te worden.

25 min. bereidingstijd
15 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Zonder vlees

Vis in rodewijnsaus

Ingrediënten

  • 600g
    zeewolf
  • 500ml
    lichte rode wijn
  • 200g
    spekblokjes
  • 250g
    kastanjechampignons
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 75g
    zilveruitjes
  • 50g
    boter
  • 3x
    takjes tijm
  • 1x
    eetl bloem
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    broccoli
  • 500g
    rooseval aardappels

Bereidingswijze

1

Snij de vis in handzame stukken, bestrooi met wat zout en zet apart, daar wordt hij steviger van. Snipper de ui, snij de champignons in vieren. Smelt de helft van de boter in een braadpan en laat ui, champignons en spekjes samen 10 minuten zachtjes bakken. Schep de bloem erdoor. Giet de wijn erbij, plus peper en losgeriste tijm

2

Breng aan de kook en laat zonder deksel 15 minuten op laag vuur sudderen en inkoken. Doe de uitgelekte zilveruitjes erbij. Proef op zout en peper. Dit kan prima van tevoren, dan warmt u de saus daarna weer op. Dan heeft u intussen tijd om bijvoorbeeld wat (Roseval) aardappeltjes en broccoli te koken voor erbij

3

Laatste moment: Verhit een grote koekenpan en smelt de rest van de boter erin. Bak de vis heel kort even rondom aan. Schep uit de pan, roer de aanbaksels los met een scheutje water en deponeer vis én vocht bij de kokendhete rodewijnsaus. Pocheer 3 minuten onder een deksel. Serveer in diepe borden

Tip: Vooraf maken? Doe koude saus en aangebakken vis in een ovenschaal en bewaar in de koelkast. Schuif 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: