Vis in rodewijnsaus
Gerechten met ‘en meurette’ erachter zijn gebaseerd op de Bourgondische klassieker van gepocheerd ei in rodewijnsaus (oeuf en meurette). Maar het kan toevallig ook heel goed met vis. Het hoort eigenlijk met zoetwatervis, maar zeewolf werkt ook goed. Een fraai staaltje brown food om heel gelukkig van te worden.
Vis in rodewijnsaus
Ingrediënten
- 600gzeewolf
- 500mllichte rode wijn
- 200gspekblokjes
- 250gkastanjechampignons
- 1xstuk(s) ui
- 75gzilveruitjes
- 50gboter
- 3xtakjes tijm
- 1xeetl bloem
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xbroccoli
- 500grooseval aardappels
Bereidingswijze
Snij de vis in handzame stukken, bestrooi met wat zout en zet apart, daar wordt hij steviger van. Snipper de ui, snij de champignons in vieren. Smelt de helft van de boter in een braadpan en laat ui, champignons en spekjes samen 10 minuten zachtjes bakken. Schep de bloem erdoor. Giet de wijn erbij, plus peper en losgeriste tijm
Breng aan de kook en laat zonder deksel 15 minuten op laag vuur sudderen en inkoken. Doe de uitgelekte zilveruitjes erbij. Proef op zout en peper. Dit kan prima van tevoren, dan warmt u de saus daarna weer op. Dan heeft u intussen tijd om bijvoorbeeld wat (Roseval) aardappeltjes en broccoli te koken voor erbij
Laatste moment: Verhit een grote koekenpan en smelt de rest van de boter erin. Bak de vis heel kort even rondom aan. Schep uit de pan, roer de aanbaksels los met een scheutje water en deponeer vis én vocht bij de kokendhete rodewijnsaus. Pocheer 3 minuten onder een deksel. Serveer in diepe borden