Kip met groente van de bakplaat
Een traybake is een mix van allerlei groente en vlees of vis gebakken in de oven op een bakplaat of in een braadslee. Lekker en simpel recept.
Kip met groente van de bakplaat
Ingrediënten
- 400gkippendij
- 500gkrieltjes met schil
- 500gbroccoli
- 1xrode paprika
- 1xsinaasappel
- 2xtenen knoflook
- 5xtakjes tijm
- 7xscheut olijfolie
- 1xeetl honing
- 40ghazelnoten
- 1xchilivlokken (uit zo’n molentje)
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C
Kip: Snij de kip in forse dobbelstenen en doe in een kom. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel erboven, knijp 1 knoflookteen erboven uit. Ris de helft van de tijm van de takjes. Doe zout, peper, chilivlokken, honing en 2 eetl olijfolie erbij en hussel de boel om. Laat minstens 1 uur marineren. Langer kan ook, maar dan in de koelkast, en op tijd er weer uithalen zodat de kip niet ijskoud de oven ingaat
De rest: Snij de ongeschilde krieltjes één keer in de lengte doormidden, hussel in een grote kom om met zout, peper, de andere uitgeperste knoflookteen en 2 eetl olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven
Verdeel intussen de broccoli in roosjes, de steel in plakjes. Snij de paprika in reepjes. Hak de hazelnoten grof. Hussel alles in diezelfde kom met zout, peper, 3 eetl olie en de rest van de tijm. Haal de bakplaat na die 20 minuten uit de oven, voeg de kip en de hele groentebups toe en schuif nog eens 20 minuten terug tot alles goudbruin en gaar is