terug

Kip met groente van de bakplaat

Een traybake is een mix van allerlei groente en vlees of vis gebakken in de oven op een bakplaat of in een braadslee. Lekker en simpel recept.

15 min. bereidingstijd
40 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij
Lactosevrij

Kip met groente van de bakplaat

Kip met groente van de bakplaat

Ingrediënten

  • 400g
    kippendij
  • 500g
    krieltjes met schil
  • 500g
    broccoli
  • 1x
    rode paprika
  • 1x
    sinaasappel
  • 2x
    tenen knoflook
  • 5x
    takjes tijm
  • 7x
    scheut olijfolie
  • 1x
    eetl honing
  • 40g
    hazelnoten
  • 1x
    chilivlokken (uit zo’n molentje)
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C

2

Kip: Snij de kip in forse dobbelstenen en doe in een kom. Rasp de schil van de schoongeboende sinaasappel erboven, knijp 1 knoflookteen erboven uit. Ris de helft van de tijm van de takjes. Doe zout, peper, chilivlokken, honing en 2 eetl olijfolie erbij en hussel de boel om. Laat minstens 1 uur marineren. Langer kan ook, maar dan in de koelkast, en op tijd er weer uithalen zodat de kip niet ijskoud de oven ingaat

3

De rest: Snij de ongeschilde krieltjes één keer in de lengte doormidden, hussel in een grote kom om met zout, peper, de andere uitgeperste knoflookteen en 2 eetl olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven

4

Verdeel intussen de broccoli in roosjes, de steel in plakjes. Snij de paprika in reepjes. Hak de hazelnoten grof. Hussel alles in diezelfde kom met zout, peper, 3 eetl olie en de rest van de tijm. Haal de bakplaat na die 20 minuten uit de oven, voeg de kip en de hele groentebups toe en schuif nog eens 20 minuten terug tot alles goudbruin en gaar is

Tip: Zorg voor een grote bakplaat of braadslee van metaal, want dat geleidt de warmte goed. Zorg dat de ingrediënten goed gehusseld zijn, zodat er een dun filmpje olie omheen zit, én dat de ruimte hebben, want in een krappe schaal gaat de boel liggen sudderen in het vocht, in plaats van te roosteren tot van die lekkere bruine knapperige randjes
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto