Tortilla met chorizo
Altijd lekker, een tortilla. Met een groene salade erbij een prima hoofdgerecht. Of snij in stukjes en serveer met prikkers erin bij de borrel. Wil je het vegetarisch? Laat dan de chorizo weg.
Tortilla met chorizo
Ingrediënten
- 750gvastkokende aardappels
- 1xuien
- 4xgeroosterde paprika’s
- 5xgrote eieren
- 150gchorizo
- 8xel olijfolie
- 1xzout
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snij in flinterdunne plakjes
De uien idem dito
De chorizo mag in piepkleine blokjes
Verhit een royale scheut olijfolie in een grote koekenpan (minimaal Ø 25 cm), doe aardappel, ui en chorizo om en om in laagjes in de pan en strooi tussendoor wat zout
Laat een kwartier garen, schep regelmatig goed om
Klop intussen in een grote kom de eieren los
Paprika op olie kunt u zo gebruiken, in azijn eerst goed afspoelen onder de kraan. Snij in dunne reepjes en doe erbij
Check of de aardappels al gaar zijn, zo niet, nog iets langer
Giet dan de complete inhoud van de aardappelpan bij het ei in de kom en schep alles goed om. Laat 5 minuten staan
Kieper de kom leeg boven de goed hete koekenpan en duw aan met een spatel
Bak onder een deksel op vrij laag vuur tot de tortilla bijna helemaal stevig is (± 15 minuten)
Leg een groot plat bord op de pan, draai alles samen om en laat de tortilla ondersteboven voorzichtig terugglijden in de pan. Bak ook deze kant nog hooguit 5 minuten