terug

Tortilla met chorizo

Altijd lekker, een tortilla. Met een groene salade erbij een prima hoofdgerecht. Of snij in stukjes en serveer met prikkers erin bij de borrel. Wil je het vegetarisch? Laat dan de chorizo weg.

15 min. bereidingstijd
15 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij

Tortilla met chorizo

Ingrediënten

  • 750g
    vastkokende aardappels
  • 1x
    uien
  • 4x
    geroosterde paprika’s
  • 5x
    grote eieren
  • 150g
    chorizo
  • 8x
    el olijfolie
  • 1x
    zout

Bereidingswijze

1

Schil de aardappels en snij in flinterdunne plakjes

2

De uien idem dito

3

De chorizo mag in piepkleine blokjes

4

Verhit een royale scheut olijfolie in een grote koekenpan (minimaal Ø 25 cm), doe aardappel, ui en chorizo om en om in laagjes in de pan en strooi tussendoor wat zout

5

Laat een kwartier garen, schep regelmatig goed om

6

Klop intussen in een grote kom de eieren los

7

Paprika op olie kunt u zo gebruiken, in azijn eerst goed afspoelen onder de kraan. Snij in dunne reepjes en doe erbij

8

Check of de aardappels al gaar zijn, zo niet, nog iets langer

9

Giet dan de complete inhoud van de aardappelpan bij het ei in de kom en schep alles goed om. Laat 5 minuten staan

10

Kieper de kom leeg boven de goed hete koekenpan en duw aan met een spatel

11

Bak onder een deksel op vrij laag vuur tot de tortilla bijna helemaal stevig is (± 15 minuten)

12

Leg een groot plat bord op de pan, draai alles samen om en laat de tortilla ondersteboven voorzichtig terugglijden in de pan. Bak ook deze kant nog hooguit 5 minuten

Tip:
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: