terug

Spaghettipompoen met paddenstoelen en blauwe kaas

De spaghettipompoen is een speciale pompoensoort: het gare vruchtvlees wordt sliertjes, als spaghetti. Ik serveer hem met een lekkere saus van paddestoelen, blauwe kaas en spek. Echt een heel verrassend. en supermakkelijk recept uit de oven.

20 min. bereidingstijd
60 min. oventijd
2 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij

Spaghettipompoen met paddenstoelen en blauwe kaas

Ingrediënten

  • 1x
    spaghettipompoen
  • 200g
    paddenstoelenmix
  • 75g
    ontbijtspek
  • 1x
    flinke sjalot
  • 1x
    tenen knoflook
  • 60g
    roquefort (of andere blauwe kaas)
  • 30g
    belegen kaas
  • 100ml
    slagroom
  • 1x
    scheutje boter en olijfolie
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Snij de pompoen in de lengte doormidden. Lepel de draden en pitten eruit. Besprenkel elke helft met een scheutje olijfolie, zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven aan op 200 °C (voorverwarmen hoeft niet) en rooster ongeveer 45-60 minuten, dat verschilt. Als u er makkelijk met een mespunt in kunt prikken, is ‘ie gaar

2

Snij intussen het spek in stukjes, snipper de sjalot en de knoflookteen. Fruit samen 5 minuten zachtjes in wat boter in een hapjespan

3

Snij intussen de paddestoelen in stukjes, voeg toe en bak al omscheppend op hoger vuur in nog eens 5 minuten gaar. Doe de room erbij, plus de verbrokkelde blauwe kaas, fijngehakte peterselie en flink wat versgemalen peper

4

Laat de kaas smelten en zet het vuur uit. Haal de gare pompoenhelften uit de oven, trek het vruchtvlees met een vork los en kijk: sliertjes!

5

Schep het paddestoelenmengsel erop en hussel er een beetje doorheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet 5 minuten terug in de oven, liefst op grillstand. Serveer onmiddellijk, gewoon uit de pompoenhelften

Tip: • Peuter de pompoenpitten los, bestrooi met wat zout en rooster in de oven tot lichtgetint en knapperig (± 10 minuten), dan kan best naast die pompoen. Eet als knabbeltje los erbij, over het gerecht gestrooid worden ze snel taai. • Vegetarisch? Laat het spek weg.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: