Spaghettipompoen met paddenstoelen en blauwe kaas
De spaghettipompoen is een speciale pompoensoort: het gare vruchtvlees wordt sliertjes, als spaghetti. Ik serveer hem met een lekkere saus van paddestoelen, blauwe kaas en spek. Echt een heel verrassend. en supermakkelijk recept uit de oven.
Spaghettipompoen met paddenstoelen en blauwe kaas
Ingrediënten
- 1xspaghettipompoen
- 200gpaddenstoelenmix
- 75gontbijtspek
- 1xflinke sjalot
- 1xtenen knoflook
- 60groquefort (of andere blauwe kaas)
- 30gbelegen kaas
- 100mlslagroom
- 1xscheutje boter en olijfolie
- 1xhandje peterselie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Snij de pompoen in de lengte doormidden. Lepel de draden en pitten eruit. Besprenkel elke helft met een scheutje olijfolie, zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven aan op 200 °C (voorverwarmen hoeft niet) en rooster ongeveer 45-60 minuten, dat verschilt. Als u er makkelijk met een mespunt in kunt prikken, is ‘ie gaar
Snij intussen het spek in stukjes, snipper de sjalot en de knoflookteen. Fruit samen 5 minuten zachtjes in wat boter in een hapjespan
Snij intussen de paddestoelen in stukjes, voeg toe en bak al omscheppend op hoger vuur in nog eens 5 minuten gaar. Doe de room erbij, plus de verbrokkelde blauwe kaas, fijngehakte peterselie en flink wat versgemalen peper
Laat de kaas smelten en zet het vuur uit. Haal de gare pompoenhelften uit de oven, trek het vruchtvlees met een vork los en kijk: sliertjes!
Schep het paddestoelenmengsel erop en hussel er een beetje doorheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet 5 minuten terug in de oven, liefst op grillstand. Serveer onmiddellijk, gewoon uit de pompoenhelften