terug

Spaghetti met vongole

Wie heeft er geen feestelijke vakantieherinneringen aan een zonovergoten bordje spaghetti alle vongole op een Italiaans terras? Dat kan ook thuis. Bij gebrek aan vongole ook met oerhollandse kokkels uit de Waddenzee.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Spaghetti met vongole

Ingrediënten

  • 1kg
    vongole
  • 400g
    spaghetti
  • 0.5x
    glas droge witte wijn
  • 3x
    knoflooktenen
  • 1x
    rode peper
  • 1x
    handje peterselie
  • 5x
    el olijfolie

Bereidingswijze

1

Zet de schelpen een uurtje in een grote bak met koud water met een flinke hand zout (het water moet zo zout zijn als zeewater), dan kunnen ze eventueel zand kwijt raken.

2

Breng water met zout aan de kook voor de pasta

3

Hak de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn

4

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan

5

Fruit hierin de knoflook en peper een paar minuten

6

Intussen kan de pasta in het kokende water, reken op 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven

7

Voeg de schelpjes toe aan de koekenpan en bak 30 seconden

8

Giet de witte wijn erbij

9

Leg het deksel op de koekenpan tot de schelpen opengaan (hooguit een paar minuten)

10

Gooi schelpen die ook na extra tijd nog altijd dicht zitten weg

11

Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht

12

Doe de uitgelekte pasta bij de schelpen en schep alles 1 minuut goed om tot de smaken goed worden opgenomen. Maak eventueel wat smeuïger met een scheutje pastakookwater. Doe de fijngehakte peterselie erbij en serveer direct

Tip: Heel deftig is om voor het mengen met de spaghetti alvast de helft van de schelpjes te verwijderen. Maar als je daar geen zin in hebt, laat je iedereen gewoon zelf fröbelen aan tafel.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: