Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Spaghetti met raapsteeltjes

Raapsteeltjes of raapstelen zijn de allereerste groente van het voorjaar, als iedereen klaar is met stamppot en snakt naar vers groen spul. Spaghetti met raapsteeltjes is een heerlijk vegetarisch lente gerecht en nog supersnel klaar ook.

20 min. bereidingstijd
3 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Spaghetti met raapsteeltjes

Spaghetti met raapsteeltjes

Ingrediënten

  • 200g
    spaghetti
  • 2x
    bosjes raapstelen
  • 1x
    tenen knoflook
  • 2x
    eetl blanke amandelen
  • 100g
    versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    scheut olijfolie
  • 1x
    plantje basilicum
  • 1x
    tenen knoflook
  • 100ml
    olijfolie

Bereidingswijze

1

Rooster de overige amandelen in een drupje olie in de wok. Hou apart. Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout. Hak de knoflookteen fijn. Was de raapsteeltjes en verwijder de worteltjes

2

Slinger droog in de slacentrifuge. Schaaf alvast wat reepjes parmezaan. Verhit een scheut olijfolie in de wok. Giet de spaghetti af in een vergiet. Wok de knoflook en raapsteeltjes al omscheppend tot de raapsteeltjes slinken (gaat heel snel)

3

Schep de spaghetti erdoor. Roer er 2 flinke eetlepels van de verse pesto door. Schep de groene pasta op borden. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper . Giet er een scheutje olijfolie over. Bestrooi met de geroosterde amandelen

Tip:
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto