terug
Snelle kippendijen curry met zoetzure salade
Heerlijke snelle curry van kippendijen met zoetzure groente salade en aromatische basmatti rijst
35 min. bereidingstijd
20 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Lactosevrij
Glutenvrij
Snelle kippendijen curry met zoetzure salade
Ingrediƫnten
- 350gkippendijen zonder bot
- 200gbasmati rijst
- 1xkomkommer
- 50ggezouten pinda's
- 1xui
- 2xtenen knoflook
- 1xbosje munt
- 1xbosje koriander
- 1xrode peper
- 1xklein stukje gember
- 1xlimoen
- 1klein beetje pickled mango
- 1xchayotte
- 1xel azijn
- 15gsuiker
- 1xlimoenblad
- 200mlkokosmelk
- 1xsteranijs
- 1xpaksoy
Bereidingswijze
1
Kook de rijst.
2
Maak in een vijzel de gember - peper - knoflook - koriander en munt fijn.
3
Maak een zoetzuur door het limoenblad, de steranijs, suiker en azijn te koken gedurende 5 minuten en laat het afkoelen.
4
Maak de zoetzure groente salade van de pickled mango, reepjes gesneden Chayotte en de komkommer.
5
Snijdt de kippendijen en marineer ze kort (15 minuten) in de massa van de vijzel.
6
Bak de kippendijen en de Chayotte.
7
Snijd de ui en paksoi.
8
Wok de kip en ui en blus af met koksmelk.
9
Voeg als de kippendijen gaar zijn (18 minuten) de paksoy toe en wat komkommer blokjes en pinda's.
10
Serveer met een schijf limoen en wat frisse munt en koriander.
Tip: Kook de rijst vast voor en maak alvast de zoetzure salade van te voren!
Recept van:
Chefkok Leon
Lees meer
Lees meer