terug

Snelle kippendijen curry met zoetzure salade

Heerlijke snelle curry van kippendijen met zoetzure groente salade en aromatische basmatti rijst

35 min. bereidingstijd
20 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Lactosevrij
Glutenvrij

Snelle kippendijen curry met zoetzure salade

Ingrediƫnten

  • 350g
    kippendijen zonder bot
  • 200g
    basmati rijst
  • 1x
    komkommer
  • 50g
    gezouten pinda's
  • 1x
    ui
  • 2x
    tenen knoflook
  • 1x
    bosje munt
  • 1x
    bosje koriander
  • 1x
    rode peper
  • 1x
    klein stukje gember
  • 1x
    limoen
  • 1
    klein beetje pickled mango
  • 1x
    chayotte
  • 1x
    el azijn
  • 15g
    suiker
  • 1x
    limoenblad
  • 200ml
    kokosmelk
  • 1x
    steranijs
  • 1x
    paksoy

Bereidingswijze

1

Kook de rijst.

2

Maak in een vijzel de gember - peper - knoflook - koriander en munt fijn.

3

Maak een zoetzuur door het limoenblad, de steranijs, suiker en azijn te koken gedurende 5 minuten en laat het afkoelen.

4

Maak de zoetzure groente salade van de pickled mango, reepjes gesneden Chayotte en de komkommer.

5

Snijdt de kippendijen en marineer ze kort (15 minuten) in de massa van de vijzel.

6

Bak de kippendijen en de Chayotte.

7

Snijd de ui en paksoi.

8

Wok de kip en ui en blus af met koksmelk.

9

Voeg als de kippendijen gaar zijn (18 minuten) de paksoy toe en wat komkommer blokjes en pinda's.

10

Serveer met een schijf limoen en wat frisse munt en koriander.

Tip: Kook de rijst vast voor en maak alvast de zoetzure salade van te voren!
Recept van:

Chefkok Leon

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: