terug
Snelle chili con carne
Dit is een hele makkelijke, simpele versie van het gerecht dat iedereen op z’n repertoire zou moeten hebben.
15 min. bereidingstijd
15 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Snelle chili con carne
Ingrediënten
- 500grundergehakt
- 400gkidney-bonen
- 400gbruine bonen
- 400gtomatenblokjes
- 1xrode paprika
- 1xuien
- 2xknoflooktenen
- 1xel chilipoeder
- 1xel komijnzaad
- 1xbos koriander
- 1xzure room
- 1xscheutje olijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
1
Fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes op laag vuur in wat olie in een ruime pan
2
Snij intussen de paprika in miniblokjes. Doe paprika, chilipoeder en komijnpoeder in de pan en fruit even mee
3
Zet het vuur iets hoger, doe het gehakt erbij en bak al omscheppend goed rul en bruin. Dat mag rustig 10 minuten duren
4
Doe nu de tomatenpulp erbij plus zout en peper. Laat 15 minuten flink pruttelen zonder deksel
5
Voeg op het eind de in een zeef goed omgespoelde en uitgelekte bonen toe en warm even mee
6
Serveer met zure room en gehakte koriander. Lekker met knapperig (stok)brood erbij
Tip:
Recept van:
Koken met Karin
Lees meer
Lees meer