terug

Snelle chili con carne

Dit is een hele makkelijke, simpele versie van het gerecht dat iedereen op z’n repertoire zou moeten hebben.

15 min. bereidingstijd
15 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)

Snelle chili con carne

Ingrediënten

  • 500g
    rundergehakt
  • 400g
    kidney-bonen
  • 400g
    bruine bonen
  • 400g
    tomatenblokjes
  • 1x
    rode paprika
  • 1x
    uien
  • 2x
    knoflooktenen
  • 1x
    el chilipoeder
  • 1x
    el komijnzaad
  • 1x
    bos koriander
  • 1x
    zure room
  • 1x
    scheutje olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Fruit de gesnipperde ui en knoflook zachtjes op laag vuur in wat olie in een ruime pan

2

Snij intussen de paprika in miniblokjes. Doe paprika, chilipoeder en komijnpoeder in de pan en fruit even mee

3

Zet het vuur iets hoger, doe het gehakt erbij en bak al omscheppend goed rul en bruin. Dat mag rustig 10 minuten duren

4

Doe nu de tomatenpulp erbij plus zout en peper. Laat 15 minuten flink pruttelen zonder deksel

5

Voeg op het eind de in een zeef goed omgespoelde en uitgelekte bonen toe en warm even mee

6

Serveer met zure room en gehakte koriander. Lekker met knapperig (stok)brood erbij

Tip:
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: