Siciliaanse ovenpasta
Een makkelijk recept voor Siciliaanse ovenpasta met spinazie en ricotta, maar ook aubergine en tomaat. Laat deze vegetarische pasta met wat kaas erover in de oven gratineren.
Siciliaanse ovenpasta
Ingrediënten
- 200gfusili rummo
- 200gspinazie
- 1xaubergine
- 1xstuk(s) ui
- 125gricotta
- 200mltomatenblokjes
- 50gversgeraspte Parmezaanse kaas
- 2xtenen knoflook
- 3xtakken verse rozemarijn
- 2xtheel gedroogde oregano
- 0.5xtheel pittig paprikapoeder
- 1xscheut olijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C
Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout nét beetgaar, 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Snipper intussen de ui en de knoflook, hak de rozemarijn fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan fruit alles samen zachtjes een paar minuten glazig
Snij intussen de aubergine in dobbelsteentjes. Doe in de pan, bak op hoog vuur al omscheppend gaar in ± 4 min. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en schep om tot het slinkt. Giet het ½ blik tomatenblokjes erbij, plus oregano, paprikapoeder, zout en peper. Breng aan de kook
Zet dan het vuur uit en roer de uitgelekte pasta, ricotta en de helft van de parmezaan erdoor. Doe in een ovenschaal en strooi de rest van de parmezaan erover. Tot zover kunt u de hele boel ook voorbereiden en bewaren in de koelkast tot vanavond of zelfs invriezen
Laat in de oven in ± 15 minuten gratineren