terug

Siciliaanse ovenpasta

Een makkelijk recept voor Siciliaanse ovenpasta met spinazie en ricotta, maar ook aubergine en tomaat. Laat deze vegetarische pasta met wat kaas erover in de oven gratineren.

20 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
2 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Siciliaanse ovenpasta

Ingrediënten

  • 200g
    fusili rummo
  • 200g
    spinazie
  • 1x
    aubergine
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 125g
    ricotta
  • 200ml
    tomatenblokjes
  • 50g
    versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2x
    tenen knoflook
  • 3x
    takken verse rozemarijn
  • 2x
    theel gedroogde oregano
  • 0.5x
    theel pittig paprikapoeder
  • 1x
    scheut olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C

2

Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout nét beetgaar, 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Snipper intussen de ui en de knoflook, hak de rozemarijn fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan fruit alles samen zachtjes een paar minuten glazig

3

Snij intussen de aubergine in dobbelsteentjes. Doe in de pan, bak op hoog vuur al omscheppend gaar in ± 4 min. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en schep om tot het slinkt. Giet het ½ blik tomatenblokjes erbij, plus oregano, paprikapoeder, zout en peper. Breng aan de kook

4

Zet dan het vuur uit en roer de uitgelekte pasta, ricotta en de helft van de parmezaan erdoor. Doe in een ovenschaal en strooi de rest van de parmezaan erover. Tot zover kunt u de hele boel ook voorbereiden en bewaren in de koelkast tot vanavond of zelfs invriezen

5

Laat in de oven in ± 15 minuten gratineren

Tip: Reken iets meer oventijd als het gerecht ijskoud is, en laat indien ingevroren eerst altijd ontdooien
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: