Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Sichuan style roerbaknoedels

Sichuan is een provincie in het zuidwesten van China, waar ook de panda’s vandaan komen. De keuken uit dit gebied kenmerkt zich door het gebruik van verschillende pepers zoals de sichuanpeper, veel kruiden en knoflook. Deze roerbaknoedels zijn een makkelijk en ontzettend lekker gerecht voor doordeweeks. Pas wel op met de chilipeper/vlokken, het kan pittig worden!

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Lactosevrij

Sichuan style roerbaknoedels

Sichuan style roerbaknoedels

Ingrediënten

  • 200g
    kippendijfilet
  • x
    zout
  • 15g
    maizena
  • 300g
    eiernoedels
  • 300g
    bimi of broccoli
  • 2x
    el zonnebloemolie
  • 1x
    komkommer
  • 3x
    stengel(s) bosui
  • 1x
    tl chillivlokken
  • 1x
    tl vijfkruidenpoeder
  • 1x
    el Heng Shun Chinkiang azijn
  • 2x
    el lichte sojasaus
  • 1x
    teentje(s) knoflook
  • 1x
    rode peper
  • 1x
    tl kristalsuiker

Bereidingswijze

1

Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier, snijd ze in reepjes en bestrooi met zout. Strooi de maizena op een bord en wentel de kipreepjes erdoor tot ze ermee bedekt zijn.

2

Meng voor de sichuansaus de chilivlokken, het vijfkruidenpoeder, de azijn en sojasaus in een kommetje. Pel de knoflook, verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en hak beide fijn. Doe ze met de suiker bij de saus in het kommetje en roer nog even goed door.

3

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

4

Halveer de bimi in de lengte, zodat die straks eerder gaar is, of snijd de broccoli in roosjes.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipreepjes in 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de noedels en bimi of broccoli toe, giet de sichuansaus erover en roerbak 4-6 minuten.

6

Snijd de komkommer in dunne plakjes en de bosuien in ringetjes. Verdeel de sichuannoedels over vier borden, geef de komkommer erbij en garneer met de bosui.

Tip: Wil je zelf vijfkruidenpoeder maken? Meestal gebruikt men in de Aziatische keuken sichuanpeper, venkelzaad, steranijs, kruidnagels en kaneel – maar de keuze is aan jou! Het lekkerste is als je ze eerst los van elkaar fijnmaalt en daarna pas samenvoegt.
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto