Salade van courgette, tomaat en mozzarella
Courgette roosteren in de grillpan is even een klusje waar je bij moet blijven, maar die gegrilde plakjes zijn zo lekker in elke salade, en de streepjes zien er zo feestelijk uit.
Salade van courgette, tomaat en mozzarella
Ingrediënten
- 250gcherry tomaten
- 2xbollen buffelmozzarella
- 1xgroene courgette
- 125grucola
- 1xcitroen
- 3xtakjes verse tijm
- 2xeetl pompoenpitten
- 1xolijfolie extra vergine
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, hussel om met zout, peper, tijm en een scheut olijfolie. Zorg dat de snijkanten boven liggen. Bak 15 minuten in de oven tot lichtgeroosterd en nog sappig.
Verhit intussen de grillpan tot loeiheet. Snij de courgette in schuine plakken van een halve centimeter. Leg ze in porties in de pan en draai om met een tang tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben. Bewaar op een bord en besprenkel meteen met wat olijfolie en een kneep citroensap.
Schil de avocado en snij in blokjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
Serveren: Verdeel courgette, avocado, tomaatjes, mozzarella en rucola over 4 borden. Garneer met de (liefst geroosterde, zie tip) pompoenpitten. Bestrooi met wat zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie en een kneepje citroensap.