terug

Salade van courgette, tomaat en mozzarella

Courgette roosteren in de grillpan is even een klusje waar je bij moet blijven, maar die gegrilde plakjes zijn zo lekker in elke salade, en de streepjes zien er zo feestelijk uit.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Salade van courgette, tomaat en mozzarella

Ingrediënten

  • 250g
    cherry tomaten
  • 2x
    bollen buffelmozzarella
  • 1x
    groene courgette
  • 125g
    rucola
  • 1x
    citroen
  • 3x
    takjes verse tijm
  • 2x
    eetl pompoenpitten
  • 1x
    olijfolie extra vergine
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, hussel om met zout, peper, tijm en een scheut olijfolie. Zorg dat de snijkanten boven liggen. Bak 15 minuten in de oven tot lichtgeroosterd en nog sappig.

2

Verhit intussen de grillpan tot loeiheet. Snij de courgette in schuine plakken van een halve centimeter. Leg ze in porties in de pan en draai om met een tang tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben. Bewaar op een bord en besprenkel meteen met wat olijfolie en een kneep citroensap.

3

Schil de avocado en snij in blokjes. Scheur de mozzarella in stukjes.

4

Serveren: Verdeel courgette, avocado, tomaatjes, mozzarella en rucola over 4 borden. Garneer met de (liefst geroosterde, zie tip) pompoenpitten. Bestrooi met wat zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie en een kneepje citroensap.

Tip: Pompoenpitten zijn nog lekkerder als je ze even al omscheppend roostert in een droge koekenpan. Of leg ze in de oven naast de tomaatjes, maar hou ze wel goed in de gaten. Maak meteen een dubbele hoeveelheid kerstomaatjes en bewaar onder een laagje olie in een jampot in de koelkast. Kan ook met burrata in plaats van mozzarella.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: