Salade niçoise met makreel
Natuurlijk hoort het eigenlijk met tonijn, maar deze versie met gerookte makreel is weer eens wat anders. Een heerlijke zomerse maaltijd, het lekkerst met een gepocheerd ei, maar met een gewoon zachtgekookt ei kan ook. Zorg in ieder geval voor wat knapperig (Turks) brood om de saus op te kunnen vegen.
Salade niçoise met makreel
Ingrediënten
- 1xgerookte Makreelfilet naturel
- 0.5xkrop sla
- 250gsperziebonen
- 150gtomaat cherry
- 1xrode ui
- 1xhandje peterselie
- 3xeieren
- 1xtl dijonmosterd
- 3xel olijfolie
- 1xel wittewijnazijn
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Klop in een kom een vinaigrette van eidooier, dijonmosterd, olijfolie, wittewijnazijn en zout en peper
Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet af en meng meteen door de vinaigrette
Verwijder vel en graten van de makreel, verdeel in grote stukken
Snij de kerstomaatjes doormidden, de ui in flinterdunne ringen
Scheur de sla in stukken. Hak de peterselie grof. Verdeel alles over twee grote borden. Lepel nog wat van de overgebleven vinaigrette erover heen
Laatste moment: Breng een pan water aan de kook met een scheutje azijn
Breek de eieren alvast boven 2 kopjes
Zet het vuur zachter zodra het flink borrelt, giet dan 1 voor 1 de eieren erin
Wacht 2 minuten, schep dan de eieren eruit met een schuimspaan en knip/snij eventuele lelijke flubbels eraf. Deponeer bovenop de salade. Bestrooi met een snufje zout