Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Salade niçoise met makreel

Natuurlijk hoort het eigenlijk met tonijn, maar deze versie met gerookte makreel is weer eens wat anders. Een heerlijke zomerse maaltijd, het lekkerst met een gepocheerd ei, maar met een gewoon zachtgekookt ei kan ook. Zorg in ieder geval voor wat knapperig (Turks) brood om de saus op te kunnen vegen.

25 min. bereidingstijd
2 personen (aanpasbaar)

Salade niçoise met makreel

Salade niçoise met makreel

Ingrediënten

  • 1x
    gerookte Makreelfilet naturel
  • 0.5x
    krop sla
  • 250g
    sperziebonen
  • 150g
    tomaat cherry
  • 1x
    rode ui
  • 1x
    handje peterselie
  • 3x
    eieren
  • 1x
    tl dijonmosterd
  • 3x
    el olijfolie
  • 1x
    el wittewijnazijn
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Klop in een kom een vinaigrette van eidooier, dijonmosterd, olijfolie, wittewijnazijn en zout en peper

2

Kook de sperziebonen beetgaar in kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet af en meng meteen door de vinaigrette

3

Verwijder vel en graten van de makreel, verdeel in grote stukken

4

Snij de kerstomaatjes doormidden, de ui in flinterdunne ringen

5

Scheur de sla in stukken. Hak de peterselie grof. Verdeel alles over twee grote borden. Lepel nog wat van de overgebleven vinaigrette erover heen

6

Laatste moment: Breng een pan water aan de kook met een scheutje azijn

7

Breek de eieren alvast boven 2 kopjes

8

Zet het vuur zachter zodra het flink borrelt, giet dan 1 voor 1 de eieren erin

9

Wacht 2 minuten, schep dan de eieren eruit met een schuimspaan en knip/snij eventuele lelijke flubbels eraf. Deponeer bovenop de salade. Bestrooi met een snufje zout

Tip: Optie: voeg gare stukjes aardappel toe. Of olijven, ook klassiek.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto