terug

Salade caprese met biefstuk

Een Italiaans-achtige maaltijdsalade, geïnspireerd door salade caprese, maar dan met geroosterde paprika in plaats van tomaat. En de biefstuk is komen overwaaien uit de tagliata. Met ook nog wat groene asperges erbij wordt het een feestelijk geheel.

20 min. bereidingstijd
30 min. oventijd
2 personen (aanpasbaar)

Salade caprese met biefstuk

Salade caprese met biefstuk

Ingrediënten

  • 250g
    biefstuk
  • 2x
    rode paprika’s
  • 2x
    gele paprika
  • 1x
    buffelmozzarella
  • 100g
    aspergetips
  • 1x
    stokbrood
  • 1x
    flinke handvol basilicumblaadjes
  • 2x
    knoflook
  • 1x
    flinke plens olijfolie
  • 1x
    kneepje citroensap
  • 1x
    peper en zout

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C

2

Snij de paprika’s doormidden, verwijder zaadlijsten en stelen

3

Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ± 20-30 minuten in de oven tot de schil donker geblakerd is. Haal uit de oven, leg in een afgedekte kom en laat een kwartiertje staan. Daarna kan als het goed is de schil er makkelijk afgetrokken worden

4

Maal intussen het sausje in de keukenmachine of met de staafmixer, het moet een nat geheel zijn, natter dan pesto

5

Snij de biefstuk in vingerdikke repen en wentel die door de saus. Laat een kwartiertje marineren op kamertemperatuur

6

Grill de aspergetips 3 minuten in de grillpan, laat ze steeds heen en weer rollen, dan worden ze gelijkmatig gaar en branden ze niet aan

7

Snij de mozzarella in plakken. Scheur de ontvelde paprika in grote stukken. Rangschik paprika, mozzarella en aspergetips op een grote platte schaal. Besprenkel met wat citroensap en strooi er versgemalen peper en wat fleur de sel over

8

Laatste moment: Grill de biefstukrepen ultrakort in de grillpan, een paar tellen aan elke kant is ruim voldoende, en schep ze op de salade. Eventuele basilicumsaus die over is, mag er ook over. Meteen serveren, anders koelt de biefstuk af. Serveren met stokbrood

Tip: Aspergetips zijn een soort groene mini-asperges. Zo dun, dat ze heel snel gaar zijn. Het kan ook met gewone groene asperges, reken dat op iets langere grilltijd.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto