Salade caprese met biefstuk
Een Italiaans-achtige maaltijdsalade, geïnspireerd door salade caprese, maar dan met geroosterde paprika in plaats van tomaat. En de biefstuk is komen overwaaien uit de tagliata. Met ook nog wat groene asperges erbij wordt het een feestelijk geheel.
Salade caprese met biefstuk
Ingrediënten
- 250gbiefstuk
- 2xrode paprika’s
- 2xgele paprika
- 1xbuffelmozzarella
- 100gaspergetips
- 1xstokbrood
- 1xflinke handvol basilicumblaadjes
- 2xknoflook
- 1xflinke plens olijfolie
- 1xkneepje citroensap
- 1xpeper en zout
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C
Snij de paprika’s doormidden, verwijder zaadlijsten en stelen
Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ± 20-30 minuten in de oven tot de schil donker geblakerd is. Haal uit de oven, leg in een afgedekte kom en laat een kwartiertje staan. Daarna kan als het goed is de schil er makkelijk afgetrokken worden
Maal intussen het sausje in de keukenmachine of met de staafmixer, het moet een nat geheel zijn, natter dan pesto
Snij de biefstuk in vingerdikke repen en wentel die door de saus. Laat een kwartiertje marineren op kamertemperatuur
Grill de aspergetips 3 minuten in de grillpan, laat ze steeds heen en weer rollen, dan worden ze gelijkmatig gaar en branden ze niet aan
Snij de mozzarella in plakken. Scheur de ontvelde paprika in grote stukken. Rangschik paprika, mozzarella en aspergetips op een grote platte schaal. Besprenkel met wat citroensap en strooi er versgemalen peper en wat fleur de sel over
Laatste moment: Grill de biefstukrepen ultrakort in de grillpan, een paar tellen aan elke kant is ruim voldoende, en schep ze op de salade. Eventuele basilicumsaus die over is, mag er ook over. Meteen serveren, anders koelt de biefstuk af. Serveren met stokbrood