Romige maissoep
Fijn comfortfood. Wel rijk en vol, dus in kleine porties serveren.
Romige maissoep
Ingrediënten
- 285gmais
- 1xgrote ui
- 500mlgroentebouillon
- 50mlslagroom
- 20gparmezaan (versgeraspt)
- 2xlente-uitjes
- 1xsap van ½ limoen
- 2xeetl roomboter
- 1xsnuf cayennepeper
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Snipper de ui. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Laat op vrij rustig vuur 10 minuten onder af en toe omscheppen goudbruin bakken.
Schep 2 lepels mais uit de pan en hou apart voor de garnering. Voeg nu de (liefst hete) bouillon toe aan de pan, plus zout, peper en cayennepeper. Breng aan de kook en laat onder een deksel op laag vuur een kwartiertje sudderen.
Doe in de blender met room, parmezaan en limoensap en pureer grondig (!) glad (zie ook tip hieronder). Proef op zout en peper, misschien nog een extra kneepje limoen of wat extra pit als tegenwicht voor het zoet? Verdeel over 4 kommetjes en garneer met de achtergehouden mais en ringetjes lente-ui.