terug

Ratatouille uit de oven

Geen sufgekookte groente, maar een geurige berg paprika, courgette en aubergine waarbij de oven al het werk doet.Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur.

10 min. bereidingstijd
40 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Veganistisch
Zonder vlees

Ratatouille uit de oven

Ratatouille uit de oven

Ingrediënten

  • 2x
    rode paprika
  • 2x
    gele paprika
  • 1x
    courgette
  • 1x
    aubergine
  • 1x
    rode ui
  • 1x
    trostomaatjes
  • 1x
    bosje rozemarijn
  • 1x
    tenen knoflook
  • 1x
    bosje tijm
  • 1x
    scheut olijfolie

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200°C

2

Snij de paprika, courgette en aubergine in stukken, de ui in ringen en hak de knoflook fijn

3

Vet een grote ovenschaal of braadslee in met wat olijfolie of bekleed met bakpapier. Doe de groenten erin met de blaadjes rozemarijn en tijm. Schenk er een flinke scheut olijfolie over en schep alles goed door elkaar

4

Zet de schaal in totaal 45 minuten in de oven. Schep tussentijds 2 keer om. Voeg na een half uur de kerstomaatjes toe. Serveer warm of lauwwarm

Tip: Kliekjes? Door de pasta, in een frittata, in een quiche, gepureerd tot borrelhap/broodbeleg, gepureerd met bouillon tot soep.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto