terug
Ratatouille uit de oven
Geen sufgekookte groente, maar een geurige berg paprika, courgette en aubergine waarbij de oven al het werk doet.Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur.
10 min. bereidingstijd
40 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Veganistisch
Zonder vlees
Ratatouille uit de oven
Ingrediënten
- 2xrode paprika
- 2xgele paprika
- 1xcourgette
- 1xaubergine
- 1xrode ui
- 1xtrostomaatjes
- 1xbosje rozemarijn
- 1xtenen knoflook
- 1xbosje tijm
- 1xscheut olijfolie
Bereidingswijze
1
Oven voorverwarmen op 200°C
2
Snij de paprika, courgette en aubergine in stukken, de ui in ringen en hak de knoflook fijn
3
Vet een grote ovenschaal of braadslee in met wat olijfolie of bekleed met bakpapier. Doe de groenten erin met de blaadjes rozemarijn en tijm. Schenk er een flinke scheut olijfolie over en schep alles goed door elkaar
4
Zet de schaal in totaal 45 minuten in de oven. Schep tussentijds 2 keer om. Voeg na een half uur de kerstomaatjes toe. Serveer warm of lauwwarm
Tip: Kliekjes? Door de pasta, in een frittata, in een quiche, gepureerd tot borrelhap/broodbeleg, gepureerd met bouillon tot soep.
Recept van:
Koken met Karin
Lees meer
Lees meer