Radijssoep
Onbegrijpelijk dat mensen radijsblad standaard weggooien. Die prachtige groene blaadjes, rücksichtlos in de kliko, waarom nou toch? Ze kunnen lekker door de sla, maar je kunt er ook heel goed soep van koken. Let op: de radijsjes zelf gebruiken we niet, hooguit een paar voor de garnering.
Radijssoep
Ingrediënten
- 2xbosjes radijzen (blad en steeltjes)
- 250gkruimige aardappels
- 150gpastinaak
- 1xgrote ui
- 1xknoflookteen
- 1000mlgroentebouillon
- 1xvolle theel komijnpoeder
- 1xsnuf chilivlokken (molentje)
- 1xscheutje olie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes in een scheutje olie in een soeppan met dikke bodem. Schil intussen de aardappels en pastinaak en snij in kleine blokjes. Doe in de pan en fruit even mee.
Was het radijsblad grondig (het kan zanderig zijn) en laat uitlekken. Giet de (liefst hete) groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten onder een deksel sudderen tot de groente beetgaar is. Roer dan hand voor hand het radijsblad erdoor – het slinkt razendsnel – en laat nog even 5 minuten sudderen.
Pureer grondig in de blender en proef op zout en peper. Garneer eventueel met wat in dunne plakjes gesneden radijsjes.