terug

Quiche met zoete aardappel en chorizo

Een heerlijke hartige taart met zoete aardappel, pittige blauwe kaas en geurige Spaanse chorizo. Een smaakbommetje. Serveer bijvoorbeeld met een groene salade.

15 min. bereidingstijd
30 min. oventijd
20 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)

Quiche met zoete aardappel en chorizo

Quiche met zoete aardappel en chorizo

Ingrediënten

  • 250g
    tarwebloem
  • 125g
    koude roomboter
  • 1x
    ei
  • 3x
    el koud water
  • 1x
    flinke snuf zout
  • 1x
    bloem (voor de bakvorm)
  • 350g
    zoete aardappel (geschild gewicht)
  • 1x
    grote ui
  • 100g
    roquefort
  • 50g
    chorizo
  • 4x
    eieren
  • 250g
    slagroom
  • 1x
    handje platte peterselie
  • 1x
    peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Bodem: Doe bloem, zout en blokjes boter in een kom, verkruimel tussen uw vingers. Voeg dan losgeklopt ei plus water toe en kneed snel tot een deegbal. Laat in plasticfolie minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

2

Vulling: Snipper de ui en snij de chorizo in piepkleine blokjes. Fruit samen zachtjes in wat boter in een hapjespan. Schil intussen de zoete aardappel en snij in kleine dobbelsteentjes. Voeg toe aan de pan en laat onder een deksel in ± 20 minuten zachtjes gaar sudderen. Meng van het vuur af met verbrokkelde kaas, gehakte peterselie en royaal versgemalen peper.

3

Samenstellen: Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met boter en bepoeder met wat bloem. Rol het deeg uit, doe in de vorm, duw dun uit en snij bij. Verdeel het zoete-aardappelmengsel erover. Klop de eieren los met de room en giet erover. Zet onderin de hete oven en laat in ± 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Tip: Vooraf maken? Bewaar bodem, vulling en saus apart in de koelkast en voeg pas samen vlak voordat de taart in de oven gaat. Een metalen vorm geleidt de warmte beter dan glas of keramiek, zorgt dat de quiche sneller gaart en levert een knapperiger deeg op. Extra knapperige bodem? Bak hem dan 15 minuten blind met een bakvulling (bakpapier plus een berg droge bonen) en dan nog 5 minuten zonder. Daarna pas vulling en saus erin.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto