Quiche met zoete aardappel en chorizo
Een heerlijke hartige taart met zoete aardappel, pittige blauwe kaas en geurige Spaanse chorizo. Een smaakbommetje. Serveer bijvoorbeeld met een groene salade.
Quiche met zoete aardappel en chorizo
Ingrediënten
- 250gtarwebloem
- 125gkoude roomboter
- 1xei
- 3xel koud water
- 1xflinke snuf zout
- 1xbloem (voor de bakvorm)
- 350gzoete aardappel (geschild gewicht)
- 1xgrote ui
- 100groquefort
- 50gchorizo
- 4xeieren
- 250gslagroom
- 1xhandje platte peterselie
- 1xpeper uit de molen
Bereidingswijze
Bodem: Doe bloem, zout en blokjes boter in een kom, verkruimel tussen uw vingers. Voeg dan losgeklopt ei plus water toe en kneed snel tot een deegbal. Laat in plasticfolie minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling: Snipper de ui en snij de chorizo in piepkleine blokjes. Fruit samen zachtjes in wat boter in een hapjespan. Schil intussen de zoete aardappel en snij in kleine dobbelsteentjes. Voeg toe aan de pan en laat onder een deksel in ± 20 minuten zachtjes gaar sudderen. Meng van het vuur af met verbrokkelde kaas, gehakte peterselie en royaal versgemalen peper.
Samenstellen: Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met boter en bepoeder met wat bloem. Rol het deeg uit, doe in de vorm, duw dun uit en snij bij. Verdeel het zoete-aardappelmengsel erover. Klop de eieren los met de room en giet erover. Zet onderin de hete oven en laat in ± 30 minuten gaar en goudbruin worden.