Pompoenrisotto uit de oven
Een lekker makkelijk pompoenrecept. Pompoen geroosterd in de oven krijgt lekker veel smaak, en als de oven toch aan staat, is risotto uit de oven wel zo makkelijk. Nee, roeren hoeft niet.
Pompoenrisotto uit de oven
Ingrediënten
- 1xflespompoen
- 300grisottorijst
- 1xstuk(s) ui
- 3xcm gemberwortel
- 1xtheel chilivlokken (uit zo’n molentje)
- 1xtak(ken) verse rozemarijn
- 1xhandje versgeraspte Parmezaanse kaas
- 50xscheutje Noilly Prat of witte wijn
- 1xliter groentebouillon
- 1xklontje boter
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175°C
Snij de pompoen in blokjes, met schil en al. Verwijder zaden en draden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Begiet met wat olijfolie, zout, geraspte gember, fijngehakte rozemarijn en chilivlokken. Hussel om en gaar 20 minuten in de oven
Verhit de groentebouillon. Snipper de ui. Verhit wat boter in een pan en fruit de ui in ± 1-2 minuut zacht en glazig. Voeg de rijst toe en schep goed om tot de witte korrels doorzichtig worden. Blus af met de drank. Voeg in één keer alle hete bouillon toe. Roer zout en peper erdoor roeren. Zet zodra de bouillon pruttelt de pan 15 minuten in de oven
Roer daarna de pompoenblokjes erdoor. Zet nog 10 minuten terug in de oven. Check of de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen
Zoniet: nog 5 minuten extra. Haal uit de oven, meng er een klontje boter en de parmezaanse kaas door. Maal er flink wat zwarte peper over. Laat met deksel 1 minuut staan