terug

Pompoenrisotto uit de oven

Een lekker makkelijk pompoenrecept. Pompoen geroosterd in de oven krijgt lekker veel smaak, en als de oven toch aan staat, is risotto uit de oven wel zo makkelijk. Nee, roeren hoeft niet.

15 min. bereidingstijd
45 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Glutenvrij
Zonder vlees

Pompoenrisotto uit de oven

Ingrediënten

  • 1x
    flespompoen
  • 300g
    risottorijst
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 3x
    cm gemberwortel
  • 1x
    theel chilivlokken (uit zo’n molentje)
  • 1x
    tak(ken) verse rozemarijn
  • 1x
    handje versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 50x
    scheutje Noilly Prat of witte wijn
  • 1x
    liter groentebouillon
  • 1x
    klontje boter
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 175°C

2

Snij de pompoen in blokjes, met schil en al. Verwijder zaden en draden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Begiet met wat olijfolie, zout, geraspte gember, fijngehakte rozemarijn en chilivlokken. Hussel om en gaar 20 minuten in de oven

3

Verhit de groentebouillon. Snipper de ui. Verhit wat boter in een pan en fruit de ui in ± 1-2 minuut zacht en glazig. Voeg de rijst toe en schep goed om tot de witte korrels doorzichtig worden. Blus af met de drank. Voeg in één keer alle hete bouillon toe. Roer zout en peper erdoor roeren. Zet zodra de bouillon pruttelt de pan 15 minuten in de oven

4

Roer daarna de pompoenblokjes erdoor. Zet nog 10 minuten terug in de oven. Check of de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen

5

Zoniet: nog 5 minuten extra. Haal uit de oven, meng er een klontje boter en de parmezaanse kaas door. Maal er flink wat zwarte peper over. Laat met deksel 1 minuut staan

Tip: Geen pan die in de oven kan? Laat dan een ovenschaal voorverwarmen in de oven en fruit alleen ui en rijst even aan in een pan op het fornuis voordat u alles overschept.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: