Pompoen-laksa met garnalen
Laksa is een currysoep, oorspronkelijk afkomstig uit Singapore. Een pittige en romige noodlesoup vaak gecombineerd met vis. Dit recept is een combinatie van garnalen en pompoen. Begin maar alvast met watertanden.
Pompoen-laksa met garnalen
Ingrediƫnten
- 4xeieren middelgroot
- 0.5xpompoen
- 1xlaksa pasta
- 250mlkokosmelk
- 300grauw gepelde grote garnalen
- 300grijstnoedels
- 0.5xrode ui
- 1xrode peper
- 50gjonge bladspinazie
- 1xel sambal naar smaak (optioneel)
- xzout
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren tot de gewenste gaarheid (bijvoorbeeld 6 minuten voor halfzacht). Haal de eieren uit de pan en leg ze tot gebruik in een kom met koud water.
Verwijder de schil, pitten en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1,5 centimeter. Doe de pompoen samen met de Laksa Pasta in een pan en schep om. Schenk de kokosmelk en 350 milliliter water erbij en breng langzaam aan de kook. Laat de laksa op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen bijna gaar is.
Voeg de garnalen toe en gaar ze in 2-3 minuten.
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.
Verdeel de laksa over vier diepe kommen, gevolgd door de noedels. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom twee helften. Garneer met de spinazie, ui en chilipeper. Houd je van extra pittig? Serveer dan de Prima Taste Sambal Chilli erbij. Breng de pompoen-laksa eventueel op smaak met wat zout.