terug

Pittige Thaise roerbak

Deze vegetarische roerbak uit de Thaise keuken heeft een pittige bite. Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kipgehakt. Let op, er zit wel vissaus in!

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Gezond
Lactosevrij

Pittige Thaise roerbak

Ingrediƫnten

  • 300g
    volkoren rijst
  • 2x
    el zonnebloemolie
  • 1x
    potje vlacom pittige thaise basilicum roerpak pasta
  • 3x
    el vissaus
  • 0,5x
    el kristalsuiker
  • 250g
    peultjes
  • 250g
    sperziebonen
  • 1x
    blik bamboescheuten
  • 12g
    Kokossnippers
  • 3x
    takjes thaise basilicum
  • x
    zout

Bereidingswijze

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Verhit de zonnebloemolie in een koeken of wokpan en doe de Thaise basilicum roerbak pasta erbij. Verwarm 2-3 minuten, tot de geur van de roerbakpasta vrijkomt.

3

Voeg de vissaus en suiker toe en laat de suiker al roerend oplossen. Maak de peultjes en sperziebonen schoon en roer ze door de roerbaksaus. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Schep de groenten af en toe om.

4

Doe de bamboescheuten in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken en schep ze door de groenteroerbak. Kook de bamboe-scheuten 1-2 minuten mee, tot ze helemaal doorgewarmd zijn.

5

Verdeel de roerbak over vier borden, bestrooi met de kokossnippers en basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met zout.

Tip: Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kipgehakt. Je kunt de peultjes en sperziebonen voor een zachtere bite eerst nog even 2-3 minuten blancheren in een pan water voordat je ze toevoegt aan de roerbaksaus.
Recept van:

Toko Ibuku

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: