Pittige Thaise roerbak
Deze vegetarische roerbak uit de Thaise keuken heeft een pittige bite. Dit gerecht is ook lekker met reepjes ossenhaas of balletjes varkens- of kipgehakt. Let op, er zit wel vissaus in!
Pittige Thaise roerbak
Ingrediƫnten
- 300gvolkoren rijst
- 2xel zonnebloemolie
- 1xpotje vlacom pittige thaise basilicum roerpak pasta
- 3xel vissaus
- 0,5xel kristalsuiker
- 250gpeultjes
- 250gsperziebonen
- 1xblik bamboescheuten
- 12gKokossnippers
- 3xtakjes thaise basilicum
- xzout
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een koeken of wokpan en doe de Thaise basilicum roerbak pasta erbij. Verwarm 2-3 minuten, tot de geur van de roerbakpasta vrijkomt.
Voeg de vissaus en suiker toe en laat de suiker al roerend oplossen. Maak de peultjes en sperziebonen schoon en roer ze door de roerbaksaus. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5-8 minuten zachtjes pruttelen. Schep de groenten af en toe om.
Doe de bamboescheuten in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken en schep ze door de groenteroerbak. Kook de bamboe-scheuten 1-2 minuten mee, tot ze helemaal doorgewarmd zijn.
Verdeel de roerbak over vier borden, bestrooi met de kokossnippers en basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Breng eventueel op smaak met zout.