Pittige pompoensoep met gember en rozemarijn
Een heerlijke pittige pompoensoep met gember en rode peper.
Pittige pompoensoep met gember en rozemarijn
Ingrediƫnten
- 2xhokaido pompoen
- 1xgember
- 1xuien
- 1xrode peper
- 1xknoflook
- 1500mlgroentebouillon
- 150mlslagroom
- 1xpeper en zout
- 1xtakje rozemarijn
- 1xolijfolie
Bereidingswijze
Snijd een klein stukje van de boven- en onderkant van de pompoen. Snij/hak de pompoen daarna met een vlijmscherp koksmes doormidden. Gebruik een lepel om de pitten en het dradige vruchtvlees er uit te schrapen. Snijd de pompoen vervolgens in plakken en daarna in blokjes.
Verwarm alvast een flinke soeppan op laag vuur. Bereid de groentebouillon in een tweede pan en houd deze warm. Pel de uien, snijd ze doormidden en daarna in halve ringetjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Schil een stukje gember en snijd goed fijn.
Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes aan de binnenkant loskomen. Snijd de peper doormidden en rol nogmaals zodat de zaadjes er uit vallen. Snijd de helft van de peper in ringetjes en daarna in kleine stukjes. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan. Voeg de knoflook, ui, gember en rode peper toe en bak deze kort aan. Ris de rozemarijn van de takjes, hak goed fijn en voeg toe aan de soeppan. Doe er een beetje peper en zout bij en bak nog een minuutje aan.
Voeg nu de blokjes pompoen toe, bak kort mee en giet er vervolgens de groentebouillon bij. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Pureer de pompoensoep in een blender of gebruik een staafmixer in de soeppan. Pureer de soep tot een vloeibaar geheel en voeg hier de slagroom aan toe. Roer alles goed door en breng verder op smaak met wat peper en zout.