terug

Pittig draadjesvlees

Heerlijke stoofschotel van rundvlees, met lekkere oosterse smaakmakers als knoflook, gemberwortel, sambal, ketjap en kokosmelk. Hoe langer het opstaat, hoe lekkerder het wordt, en toch is het zó gemaakt

15 min. bereidingstijd
240 min. stooftijd
6 personen (aanpasbaar)
Lactosevrij
Glutenvrij

Pittig draadjesvlees

Pittig draadjesvlees

Ingrediënten

  • 800g
    doorregen runderriblappen
  • 2x
    stuk(s) ui
  • 3x
    tenen knoflook
  • 4x
    cm gemberwortel
  • 3x
    afgestreken eetl sambal badjak
  • 1x
    eetl lekkere kerriepoeder
  • 1x
    klein blikje tomatenpuree
  • 250ml
    kokosmelk
  • 100ml
    ketjap manis
  • 1x
    wat zonnebloemolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Snij de runderriblappen in dobbelstenen of vraag of die aardige slager dat doet. Bestrooi met zout en peper. Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees in porties al omscheppend in hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan

2

Snipper de ui en fruit in dezelfde – intussen iets afgekoelde – pan met eventueel wat extra olie zachtjes 5 minuten. Hak de knoflook en gember fijn, bak even mee met de uien, samen met de sambal en kerrie

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak ook die even mee. Giet kokosmelk en ketjap erbij. Nu mag het vlees weer terug en het deksel op de pan. Laat op het allerlaagste pitje inclusief warmhoudplaatje 4 uur stoven, er mag hooguit af en toe een blub te zien zijn. En dan nog een uurtje zonder deksel zodat de saus wat kan indikken. Lekker met rijst en (diepvries)sperziebonen en eventueel wat atjar

Tip: • De pittigheid verschilt nogal per merk sambal en formaat eetlepel, en het is ook wat u gewend bent en/of lekker vindt. Overigens wordt de boel weer verzacht door de kokosmelk en ketjap, en de rijst is er natuurlijk ook nog, dus wees niet te bleu. Toch te pittig uitgevallen? Meer ketjap, meer kokosmelk of simpelweg een schep suiker toevoegen. Het teveel aan zoet kunt u weer compenseren met limoen/citroensap. • Dit recept gaat uit van lekker veel saus, maar mocht u het compacter willen – à la rendang – dan doet u slechts 200 ml kokosmelk. • Kan ook op een petroleumstel of in de oven (op 140 graden).
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto