Pittig draadjesvlees
Heerlijke stoofschotel van rundvlees, met lekkere oosterse smaakmakers als knoflook, gemberwortel, sambal, ketjap en kokosmelk. Hoe langer het opstaat, hoe lekkerder het wordt, en toch is het zó gemaakt
Pittig draadjesvlees
Ingrediënten
- 800gdoorregen runderriblappen
- 2xstuk(s) ui
- 3xtenen knoflook
- 4xcm gemberwortel
- 3xafgestreken eetl sambal badjak
- 1xeetl lekkere kerriepoeder
- 1xklein blikje tomatenpuree
- 250mlkokosmelk
- 100mlketjap manis
- 1xwat zonnebloemolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Snij de runderriblappen in dobbelstenen of vraag of die aardige slager dat doet. Bestrooi met zout en peper. Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees in porties al omscheppend in hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan
Snipper de ui en fruit in dezelfde – intussen iets afgekoelde – pan met eventueel wat extra olie zachtjes 5 minuten. Hak de knoflook en gember fijn, bak even mee met de uien, samen met de sambal en kerrie
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook die even mee. Giet kokosmelk en ketjap erbij. Nu mag het vlees weer terug en het deksel op de pan. Laat op het allerlaagste pitje inclusief warmhoudplaatje 4 uur stoven, er mag hooguit af en toe een blub te zien zijn. En dan nog een uurtje zonder deksel zodat de saus wat kan indikken. Lekker met rijst en (diepvries)sperziebonen en eventueel wat atjar