terug
Pindasoep met Rijst
Pindasoep met rijst
30 min. bereidingstijd
3 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Lactosevrij
Glutenvrij
Pindasoep met Rijst
Ingrediënten
- 175ghuisgemaakte pindakaas
- 300gzoete aardappel
- 150gsperziebonen
- 250mlkokosmelk
- 200grijst
- 4xeieren
- 1xliter groentebouillon
- 2xvolle eetl tomatenpuree
- 1xstuk(s) ui
- 1xtenen knoflook
- 1xrode peper
- 4xcm gemberwortel
- 3xlente-uitjes
- 1xlimoen
- 4xeetl seroendeng
- 1xscheut plantaardige olie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
1
Snipper de ui, knoflook, rode peper en gember. Fruit zachtjes 5 minuten in wat olie in een (braad)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Snij intussen de geschilde zoete aardappel in dobbelsteentjes, de sperziebonen in kleine stukjes
2
Doe de kokosmelk, (liefst hete) bouillon en pindakaas erbij en roer glad terwijl de boel aan de kook komt. Doe dan de groentestukjes erbij en laat onder een deksel ± 20 minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is
3
Kook intussen de rijst en eieren gaar en snij de lente-ui in ringetjes. Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneep limoensap. Schep in 4 kommen, leg in elk twee halve eieren, bestrooi met lente-ui en seroendeng. Geef de rijst er in een tweede kommetje apart bij
Tip: Echt een heerlijke vegetarische maaltijdsoep met pindakaas, zoete aardappel, sperziebonen en kokos. Een tikje pittig maar niet té. Bijzonder is dat je hem eet met een kommetje rijst erbij. Een gekookt ei en seroendeng maken het helemaal feestelijk.
Recept van:
Koken met Karin
Lees meer
Lees meer