terug

Pindasoep met Rijst

Pindasoep met rijst

30 min. bereidingstijd
3 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Lactosevrij
Glutenvrij

Pindasoep met Rijst

Ingrediënten

  • 175g
    huisgemaakte pindakaas
  • 300g
    zoete aardappel
  • 150g
    sperziebonen
  • 250ml
    kokosmelk
  • 200g
    rijst
  • 4x
    eieren
  • 1x
    liter groentebouillon
  • 2x
    volle eetl tomatenpuree
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 1x
    tenen knoflook
  • 1x
    rode peper
  • 4x
    cm gemberwortel
  • 3x
    lente-uitjes
  • 1x
    limoen
  • 4x
    eetl seroendeng
  • 1x
    scheut plantaardige olie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Snipper de ui, knoflook, rode peper en gember. Fruit zachtjes 5 minuten in wat olie in een (braad)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Snij intussen de geschilde zoete aardappel in dobbelsteentjes, de sperziebonen in kleine stukjes

2

Doe de kokosmelk, (liefst hete) bouillon en pindakaas erbij en roer glad terwijl de boel aan de kook komt. Doe dan de groentestukjes erbij en laat onder een deksel ± 20 minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is

3

Kook intussen de rijst en eieren gaar en snij de lente-ui in ringetjes. Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneep limoensap. Schep in 4 kommen, leg in elk twee halve eieren, bestrooi met lente-ui en seroendeng. Geef de rijst er in een tweede kommetje apart bij

Tip: Echt een heerlijke vegetarische maaltijdsoep met pindakaas, zoete aardappel, sperziebonen en kokos. Een tikje pittig maar niet té. Bijzonder is dat je hem eet met een kommetje rijst erbij. Een gekookt ei en seroendeng maken het helemaal feestelijk.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: