Perensalade met Stilton
Lauwwarme gebakken peren op een bedje van sla met pittige kaas en nootjes en eventueel spekjes. Echt een succesnummer.
Perensalade met Stilton
Ingrediënten
- 3xperen
- 75gveldsla
- 75gStilton
- 75gspekblokjes
- 50gwalnoten
- 25groomboter
- 2xel honing
- 5xel walnotenolie
- 1x2 el citroensap
- 1xvolle tl Dijonmosterd
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Schil de peren en snij elk in 12 parten
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de peren op niet al te hoog vuur al omscheppend een minuut of 5 à 10 (afhankelijk van de rijpheid van de peren) zacht
Voeg halverwege de honing toe en laat karamelliseren
Rooster in een andere (droge) koekenpan de grof gehakte noten. Schep uit de pan en hou apart
Laat in dezelfde pan de spekjes zachtjes uitbakken
Klop een pittige dressing van de notenolie, citroensap, dijonmosterd en zout en peper
Samenstellen: verdeel de veldsla over 4 grote borden. Drapeer de peer erop. Garneer met spekjes, noten en verbrokkelde kaas. Sprenkel met een lepel de dressing erover