terug

Perensalade met Stilton

Lauwwarme gebakken peren op een bedje van sla met pittige kaas en nootjes en eventueel spekjes. Echt een succesnummer.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Perensalade met Stilton

Ingrediënten

  • 3x
    peren
  • 75g
    veldsla
  • 75g
    Stilton
  • 75g
    spekblokjes
  • 50g
    walnoten
  • 25g
    roomboter
  • 2x
    el honing
  • 5x
    el walnotenolie
  • 1x
    2 el citroensap
  • 1x
    volle tl Dijonmosterd
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Schil de peren en snij elk in 12 parten

2

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de peren op niet al te hoog vuur al omscheppend een minuut of 5 à 10 (afhankelijk van de rijpheid van de peren) zacht

3

Voeg halverwege de honing toe en laat karamelliseren

4

Rooster in een andere (droge) koekenpan de grof gehakte noten. Schep uit de pan en hou apart

5

Laat in dezelfde pan de spekjes zachtjes uitbakken

6

Klop een pittige dressing van de notenolie, citroensap, dijonmosterd en zout en peper

7

Samenstellen: verdeel de veldsla over 4 grote borden. Drapeer de peer erop. Garneer met spekjes, noten en verbrokkelde kaas. Sprenkel met een lepel de dressing erover

Tip:
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: