terug

Pasta Pesto Tomatensaus

Een eenvoudig pastaatje met zomerse ingrediënten. Zelf pesto maken is zó gepiept.

20 min. bereidingstijd
30 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Pasta Pesto Tomatensaus

Ingrediënten

  • 400g
    pasta (bijv. linguine)
  • 750g
    rijpe tomaten
  • 1x
    courgette
  • 1x
    plantje basilicum
  • 1x
    bol buffelmozzarella
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 2x
    tenen knoflook
  • 2x
    eetl pijnboompitten
  • 2x
    el versgeraspte parmezaan
  • 100ml
    olijfolie
  • 1x
    chilivlokken (uit zo’n molentje)
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Haal de mozzarella vast uit de koelkast en snij in stukjes

2

Tomatensaus: Snij de tomaten in kwarten, de ui in halve plakken. Doe samen met de knoflooktenen (in hun jasje) in een grote braadslee. Voeg zout, peper, chilivlokken en 3 eetl olijfolie toe. Hussel. Laat in een hete oven (200 °C) een half uur roosteren. Knijp de knoflookpuree uit hun jasjes. Pureer alles met de staafmixer (grof) of blender (fijn) tot saus

3

Pesto: Pureer alle basilicumblaadjes fijn met de staafmixer. Voeg pijnboompitten, parmezaan, zout en peper toe, maal weer. Voeg net zo veel olijfolie toe als nodig is voor een mooie saus, dat kan per keer nogal verschillen

4

Snij de courgette in dobbelsteentjes. Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Fruit intussen de courgette rustig in wat olijfolie in een hapjespan. Voeg als ze beetgaar zijn de tomatensaus toe. Proef op zout en peper. Giet de gare pasta af, doe in de tomaten-courgettepan. Voeg de helft van de mozzarella toe en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over borden. Schep overal een flinke lepel pesto op en bestrooi met de rest van de mozzarella voor een gezellig tricolore-italiano-effect

Tip: Meng wél de pasta door de tomatensaus (is lekkerder en smeuïger), maar juist dan weer níet de pesto al vooraf door de tomatensaus, dat wordt een onappetijtelijk bruin geheel.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: