Pasta Pesto Tomatensaus
Een eenvoudig pastaatje met zomerse ingrediënten. Zelf pesto maken is zó gepiept.
Pasta Pesto Tomatensaus
Ingrediënten
- 400gpasta (bijv. linguine)
- 750grijpe tomaten
- 1xcourgette
- 1xplantje basilicum
- 1xbol buffelmozzarella
- 1xstuk(s) ui
- 2xtenen knoflook
- 2xeetl pijnboompitten
- 2xel versgeraspte parmezaan
- 100mlolijfolie
- 1xchilivlokken (uit zo’n molentje)
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Haal de mozzarella vast uit de koelkast en snij in stukjes
Tomatensaus: Snij de tomaten in kwarten, de ui in halve plakken. Doe samen met de knoflooktenen (in hun jasje) in een grote braadslee. Voeg zout, peper, chilivlokken en 3 eetl olijfolie toe. Hussel. Laat in een hete oven (200 °C) een half uur roosteren. Knijp de knoflookpuree uit hun jasjes. Pureer alles met de staafmixer (grof) of blender (fijn) tot saus
Pesto: Pureer alle basilicumblaadjes fijn met de staafmixer. Voeg pijnboompitten, parmezaan, zout en peper toe, maal weer. Voeg net zo veel olijfolie toe als nodig is voor een mooie saus, dat kan per keer nogal verschillen
Snij de courgette in dobbelsteentjes. Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Fruit intussen de courgette rustig in wat olijfolie in een hapjespan. Voeg als ze beetgaar zijn de tomatensaus toe. Proef op zout en peper. Giet de gare pasta af, doe in de tomaten-courgettepan. Voeg de helft van de mozzarella toe en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over borden. Schep overal een flinke lepel pesto op en bestrooi met de rest van de mozzarella voor een gezellig tricolore-italiano-effect