Pasta met venkel en makreel
Een lekker pastagerecht waarin de anijzige venkel goed samen gaat met de rokerige makreel.
Pasta met venkel en makreel
Ingrediënten
- 400gpenne
- 1xgerookte makreel
- 1xgrote venkelknol
- 1xknoflookteen
- 500gcherry tomaten
- 1xchilivlokken (uit zo’n molentje)
- 1xscheut droge witte wijn
- 1xscheutje olijfolie
Bereidingswijze
Haal de makreel van de graat en uit z’n vel. Verdeel in kleine plukjes en hou apart. Snij de venkelknol in fijne reepjes, bewaar het groen voor de garnering. Blancheer de reepjes 2 minuten in een pan met gezouten kokend water, laat daarna uitlekken. Als je de venkel eruit vist met een schuimspaan, kun je hetzelfde water gebruiken om nu de pasta in te koken.
Fruit intussen in een grote hapjespan in wat olijfolie de gehakte knoflookteen. Snij de kerstomaatjes doormidden en bak even mee. Doe de uitgelekte venkel erbij en maal wat chilivlokken erboven. Blus af met een scheut droge witte wijn en laat op zacht vuur sudderen tot de pasta gaar is. Laat de pasta uitlekken, vang een klein kopje kookwater op. Doe de pasta meteen bij de venkel en voeg eventueel een scheutje pastawater toe om het smeuïg te maken.
Schep de plukjes makreel erdoor. Proef op zout en peper. Verdeel over 4 borden en garneer met het venkelgroen.