Pasta met Italiaanse gehaktballen in tomatensaus
Een heerlijk gerecht waar iedereen dol op is: pasta met gehaktballetjes, die je zo groot of juist zo klein kunt maken als je zelf wilt. De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar de balletjes zijn erg makkelijk om te maken, zeker als je een keukenmachine/blender hebt
Pasta met Italiaanse gehaktballen in tomatensaus
Ingrediënten
- 400gfusili (of andere pasta)
- 500grundergehakt
- 3xbeschuitjes
- 2xeieren
- 1xbosje basilicum
- 2xstuk(s) ui
- 20gkappertjes
- 50ggroene olijven
- 50ggedroogde tomaatjes op olie
- 4xknoflooktenen
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xscheut olijfolie
- 500grijpe tomaten
- 125gkastanjechampignons
- 1xklein blikje tomatenpuree
- 250mlItaliaanse rode wijn
Bereidingswijze
Gehaktballen: Maal basilicum, ui, kappertjes, olijven, tomaatjes en knoflook grof in de keukenmachine/blender met de pulseknop (of snij fijn). Meng dit door het gehakt, samen met de verkruimelde beschuiten, eieren, zout & peper . Maak er 12 balletjes van, formaat pingpongbal. Als je juist heel veel ballen wilt, hou je een kleiner formaat aan. Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en bak de ballen even aan. Haal ze uit de pan.
Tomatensaus: Hak de ui en de knoflook grof. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Verhit nog wat olijfolie in de braadpan en laat de ui zachtjes fruiten. Voeg de knoflook en champignons toe en fruit even mee. Snij de tomaten in grove stukken en voeg toe met de tomatenpuree. Laat alles even pruttelen en voeg dan de wijn toe. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de saus, plus zout & peper. Leg de balletjes in de saus en laat ze op zacht vuur met deksel op de pan gaar worden in ± 45 minuten. Kleine balletjes kunnen met een half uur toe.
Pasta: Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Giet af en meng de saus door de pasta.