terug

Pasta met Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Een heerlijk gerecht waar iedereen dol op is: pasta met gehaktballetjes, die je zo groot of juist zo klein kunt maken als je zelf wilt. De ingrediëntenlijst lijkt lang, maar de balletjes zijn erg makkelijk om te maken, zeker als je een keukenmachine/blender hebt

35 min. bereidingstijd
45 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)

Pasta met Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten

  • 400g
    fusili (of andere pasta)
  • 500g
    rundergehakt
  • 3x
    beschuitjes
  • 2x
    eieren
  • 1x
    bosje basilicum
  • 2x
    stuk(s) ui
  • 20g
    kappertjes
  • 50g
    groene olijven
  • 50g
    gedroogde tomaatjes op olie
  • 4x
    knoflooktenen
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    scheut olijfolie
  • 500g
    rijpe tomaten
  • 125g
    kastanjechampignons
  • 1x
    klein blikje tomatenpuree
  • 250ml
    Italiaanse rode wijn

Bereidingswijze

1

Gehaktballen: Maal basilicum, ui, kappertjes, olijven, tomaatjes en knoflook grof in de keukenmachine/blender met de pulseknop (of snij fijn). Meng dit door het gehakt, samen met de verkruimelde beschuiten, eieren, zout & peper . Maak er 12 balletjes van, formaat pingpongbal. Als je juist heel veel ballen wilt, hou je een kleiner formaat aan. Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en bak de ballen even aan. Haal ze uit de pan.

2

Tomatensaus: Hak de ui en de knoflook grof. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Verhit nog wat olijfolie in de braadpan en laat de ui zachtjes fruiten. Voeg de knoflook en champignons toe en fruit even mee. Snij de tomaten in grove stukken en voeg toe met de tomatenpuree. Laat alles even pruttelen en voeg dan de wijn toe. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de saus, plus zout & peper. Leg de balletjes in de saus en laat ze op zacht vuur met deksel op de pan gaar worden in ± 45 minuten. Kleine balletjes kunnen met een half uur toe.

3

Pasta: Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Giet af en meng de saus door de pasta.

Tip: De ballen met saus kun je prima van tevoren maken en later weer opwarmen. Ook invriezen gaat heel goed. Dan hoef je alleen nog maar op het laatste moment wat pasta te koken. Lekker met een rucolasalade erbij. Kan natuurlijk met elke soort pasta die je wilt. Spaghetti of tagliatelle zijn ook lekker hierbij.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: