terug

Pannenkoekrolletjes met ricotta

Iedereen houdt van pannenkoeken, maar deze variant kent u gegarandeerd nog niet: hartige pannenkoeken als rolletjes uit de oven. En knalgroen door de spinazie in het beslag. Lekker met een salade erbij.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Pannenkoekrolletjes met ricotta

Ingrediënten

  • 600g
    (panklare) spinazie
  • 250g
    ricotta
  • 85g
    versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1x
    citroen (alleen rasp)
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 1x
    tenen knoflook
  • 2x
    volle eetl kappertjes
  • 1x
    snuf cayennepeper
  • 1x
    scheut olijfolie
  • 250g
    tarwebloem

Bereidingswijze

1

Snipper de ui en de knoflookteen. Fruit 5 minuten zachtjes in wat olijfolie in een wok of grote hapjespan. Voeg dan op hoog vuur hand voor hand al omscheppend de spinazie erbij en laat slinken

2

Pannenkoeken: doe de helft van de iets afgekoelde spinazie inclusief zo veel mogelijk vocht in de blender. Voeg alle andere pannenkoekingrediënten toe en mix tot een glad en vloeibaar deeg. Te dik? Scheutje extra melk. Verhit een grote koekenpan (of twee), doe er dan pas een scheutje olijfolie in

3

Giet een grote soeplepel beslag erin, wentel goed rond tot de hele bodem bedekt is. Bak op middelhoog vuur 1-2 minuten tot de bovenkant droog is, draai om en bak de andere kant nog 30 seconden. Bak tot het beslag op is, u heeft nu als het goed is in ieder geval 8 pannenkoeken

4

Vulling: doe de andere helft van de spinazie in een kom en voeg ricotta, 60 g parmezaan en de uitgelekte kappertjes toe. Rasp de schil van de citroen erboven. Breng flink op smaak met zout en peper en een snuf cayennepeper

5

Samenstellen: Leg 8 pannenkoeken plat op het aanrecht. Schep op elk een dikke streep vulling, rol op en leg ze met de naad naar beneden tegen elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Tot zover de voorbereiding. Bewaar afgedekt in de koelkast

6

Oven tijdig voorverwarmen op 175 °C. Sprenkel wat olijfolie over de pannenkoeken en zet de schaal (zonder folie) 20 minuten in de oven tot de pannenkoeken warm zijn en de kaas voor een gezellig goudbruin korstje gezorgd heeft. Lekker met een salade erbij

Tip: • De eerste mislukt altijd? Dat is een mythe. Dan was de pan domweg niet heet genoeg. • Kan ook met diepvriesspinazie, maar dan wel ontdooid (en niet à la crème). • Idee: geroosterde pijnboompitten erdoor of walnoten/hazelnoten. Of een handvol gehakte peterselie of munt. • Pannenkoeken over? Ook lekker koud als lunchwrap, met roomkaas en rucola ertussen, of zalm, of blokjes avocado, of bietjes, of verzin zelf iets.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: