Pannenkoekrolletjes met ricotta
Iedereen houdt van pannenkoeken, maar deze variant kent u gegarandeerd nog niet: hartige pannenkoeken als rolletjes uit de oven. En knalgroen door de spinazie in het beslag. Lekker met een salade erbij.
Pannenkoekrolletjes met ricotta
Ingrediënten
- 600g(panklare) spinazie
- 250gricotta
- 85gversgeraspte Parmezaanse kaas
- 1xcitroen (alleen rasp)
- 1xstuk(s) ui
- 1xtenen knoflook
- 2xvolle eetl kappertjes
- 1xsnuf cayennepeper
- 1xscheut olijfolie
- 250gtarwebloem
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflookteen. Fruit 5 minuten zachtjes in wat olijfolie in een wok of grote hapjespan. Voeg dan op hoog vuur hand voor hand al omscheppend de spinazie erbij en laat slinken
Pannenkoeken: doe de helft van de iets afgekoelde spinazie inclusief zo veel mogelijk vocht in de blender. Voeg alle andere pannenkoekingrediënten toe en mix tot een glad en vloeibaar deeg. Te dik? Scheutje extra melk. Verhit een grote koekenpan (of twee), doe er dan pas een scheutje olijfolie in
Giet een grote soeplepel beslag erin, wentel goed rond tot de hele bodem bedekt is. Bak op middelhoog vuur 1-2 minuten tot de bovenkant droog is, draai om en bak de andere kant nog 30 seconden. Bak tot het beslag op is, u heeft nu als het goed is in ieder geval 8 pannenkoeken
Vulling: doe de andere helft van de spinazie in een kom en voeg ricotta, 60 g parmezaan en de uitgelekte kappertjes toe. Rasp de schil van de citroen erboven. Breng flink op smaak met zout en peper en een snuf cayennepeper
Samenstellen: Leg 8 pannenkoeken plat op het aanrecht. Schep op elk een dikke streep vulling, rol op en leg ze met de naad naar beneden tegen elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Tot zover de voorbereiding. Bewaar afgedekt in de koelkast
Oven tijdig voorverwarmen op 175 °C. Sprenkel wat olijfolie over de pannenkoeken en zet de schaal (zonder folie) 20 minuten in de oven tot de pannenkoeken warm zijn en de kaas voor een gezellig goudbruin korstje gezorgd heeft. Lekker met een salade erbij