terug

Paksoi, gefrituurde sjalot en bosui - pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes (ook wel Scallion pancakes genoemd) zijn erg populair in China maar ook in andere Aziatische landen. Met gefrituurde sjalotjes en paksoi maak je van deze pannenkoekjes een heuse maaltijd.

35 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Veganistisch
Gezond
Zonder vlees, vis

Paksoi, gefrituurde sjalot en bosui - pannenkoekjes

Paksoi, gefrituurde sjalot en bosui - pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 400g
    sjalotjes
  • 500ml
    ml zonnebloemolie, plus 2 el om in te bakken
  • x
    zout
  • 1x
    courgette
  • 1000g
    paksoi
  • 2x
    teentje(s) knoflook
  • 2x
    cm gember wortel
  • 50g
    cashewnoten gezouten
  • 6x
    el ABC zoete sojasaus
  • 6x
    el sesamolie
  • 48x
    ronde dumplingvelletjes, uit de diepvries (om te stomen)
  • 4x
    stengel(s) bosui
  • 3x
    tl sesamolie
  • 2x
    tl zout

Bereidingswijze

1

Ontdooi de dumplingvelletjes.

2

Pel de sjalotjes en snijd ze met een mandoline in dunne ringen van 1⁄2 centimeter dik.

3

Schenk de zonnebloemolie in een wokpan; zorg dat er een laagje van ten minste 2 centimeter in de pan staat. Verhit de olie en test met een ringetje sjalot of hij heet genoeg is: de sjalot moet direct gaan ‘dansen’. Frituur de sjalot in 1 minuut goud- bruin. Schep hem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

4

Snijd voor de bosuipannenkoekjes de bosuien in dunne ringetjes. Leg een dumplingvelletje op een snijplank en bestrijk het licht met sesamolie. Bestrooi met wat zout en een paar ringetjes bosui. Leg het volgende velletje erop en druk goed aan. Bestrijk weer licht met sesamolie en bestrooi met wat bosui. Herhaal dit tot je een stapeltje van 6 dumplingvelletjes hebt. Rol het stapeltje dan met een deegroller plat tot er een plakje is ontstaan van 1-2 centimeter groter. Maak zo 8 pannenkoekjes.

5

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bosuipannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

6

Halveer de komkommers of courgette in de lengte en snijd de helften weer doormidden zodat er kwarten ontstaan. Halveer de babypaksoi. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Hak ook de cashewnoten fijn.

7

Meng in een kommetje de ketjap manis/sojasaus met de sesamolie en 2 eetlepels water. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wokpan en bak de knoflook en gember tot ze beginnen te geuren. Voeg de babypaksoi en komkommer of courgette toe en schep 2 minuten om. Doe dan de soja- sesamsaus erbij en verwarm 1 minuut.

8

Bestrooi de groenten met de cashewnoten en sjalot en serveer met de bosuipannenkoekjes.

Tip:
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto