Pad thai met kip
Een klassieker uit de Thaise keuken, noedels met kip, groenten en ei, in een pittige saus met pinda’s. Echt streetfood voor thuis.
Pad thai met kip
Ingrediënten
- 300grijst noedels
- 300gkippendij
- 200g200 g taugé
- 4xeieren
- 2xuien
- 5xlente-uitjes
- 2xrode peper
- 2xtenen knoflook
- 75gongezouten pinda's
- 1xbosje koriander
- 1xlimoen
- 5xeetl Thaise vissaus
- 4xeetl suiker
- 1xscheut plantaardige olie
Bereidingswijze
Kook de mie iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart. Rooster de pinda’s al omscheppend vijf minuten in de droge wok en hak ze grof. Snij de kip in kleine stukjes. Snipper de uien, knoflook en rode pepers (inclusief de zaadjes)
Klop de eieren los in een kom. Snij de lente-ui in 3 gelijke stukken, dan in de lengte in dunne reepjes, hak de koriander grof, spoel de taugé af. Tot zover de voorbereiding
Verhit een scheut olie in de wok en fruit ui, knoflook en peper al omscheppend tot geurend. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur kort rondom bruin. Schuif alles een beetje naar de rand, giet nu het geklutste ei in de wok en schep om tot het stolt
Nu mogen mie, lente-ui, taugé, vissaus, suiker, de helft van de koriander en pinda’s erbij. Knijp ½ limoen erboven uit. Schep alles nog even kort door elkaar tot het goed gemengd en warm is
Schep op borden en bestrooi met de rest van de pinda’s en koriander, serveer met de andere ½ limoen in partjes. Proef! Een laffe hap is uw eigen schuld