terug

Pad thai met kip

Een klassieker uit de Thaise keuken, noedels met kip, groenten en ei, in een pittige saus met pinda’s. Echt streetfood voor thuis.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Glutenvrij
Lactosevrij

Pad thai met kip

Ingrediënten

  • 300g
    rijst noedels
  • 300g
    kippendij
  • 200g
    200 g taugé
  • 4x
    eieren
  • 2x
    uien
  • 5x
    lente-uitjes
  • 2x
    rode peper
  • 2x
    tenen knoflook
  • 75g
    ongezouten pinda's
  • 1x
    bosje koriander
  • 1x
    limoen
  • 5x
    eetl Thaise vissaus
  • 4x
    eetl suiker
  • 1x
    scheut plantaardige olie

Bereidingswijze

1

Kook de mie iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart. Rooster de pinda’s al omscheppend vijf minuten in de droge wok en hak ze grof. Snij de kip in kleine stukjes. Snipper de uien, knoflook en rode pepers (inclusief de zaadjes)

2

Klop de eieren los in een kom. Snij de lente-ui in 3 gelijke stukken, dan in de lengte in dunne reepjes, hak de koriander grof, spoel de taugé af. Tot zover de voorbereiding

3

Verhit een scheut olie in de wok en fruit ui, knoflook en peper al omscheppend tot geurend. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur kort rondom bruin. Schuif alles een beetje naar de rand, giet nu het geklutste ei in de wok en schep om tot het stolt

4

Nu mogen mie, lente-ui, taugé, vissaus, suiker, de helft van de koriander en pinda’s erbij. Knijp ½ limoen erboven uit. Schep alles nog even kort door elkaar tot het goed gemengd en warm is

5

Schep op borden en bestrooi met de rest van de pinda’s en koriander, serveer met de andere ½ limoen in partjes. Proef! Een laffe hap is uw eigen schuld

Tip: De Thaise keuken is gebaseerd op een uitgekiende balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Breng de pad thai aan tafel zelf verder op smaak met sriracha-saus (meer pit), suiker (als het juist te pittig is), limoensap (frisser) of vissaus (hartiger)
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: