Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Paddenstoelen- ramen met ei en paksoi

Ramen is de Japanse aanpassing van Chinese tarwenoedels. Deze vegetarische variant met paddenstoelen en paksoi is een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd.

25 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Vegetarisch
Lactosevrij

Paddenstoelen- ramen met ei en paksoi

Paddenstoelen- ramen met ei en paksoi

Ingrediënten

  • 2x
    eieren middelgroot
  • 140g
    shiitake
  • 140g
    beukenzwam
  • 500g
    paksoi
  • 1x
    el zonnebloemolie
  • x
    zout
  • 40g
    dashi
  • 4x
    el sojasaus
  • 2x
    el sesamolie
  • 270g
    Hakubaku Biologische Ramen Noedels
  • 4x
    stengel(s) bosui

Bereidingswijze

1

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Houd ze zolang apart.

2

Maak de paddenstoelen en paksoi schoon. Snijd de paksoi in gelijke kwarten. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg de paksoikwarten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met wat zout.

3

Doe het dashipoeder in een pan en voeg 11⁄2 liter water toe. Breng langzaam aan de kook en laat het poeder al roerend oplossen. Voeg dan de sojasaus, sesamolie en paksoi toe (houd de paddenstoelen apart) en laat op laag vuur 15 minuten koken.

4

Kook de Hakubaku biologische Ramen Noedels volgens de instructies op de verpakking.

5

Snijd de bosuien in ringetjes. Schep de paksoi uit de bouillon en verdeel hem over vier kommen. Schenk de dashibouillon erbij, schep de noedels en paddenstoelen erop en leg in elke kom een half ei. Bestrooi tot slot met de bosui.

Tip: Je kunt paddenstoelen en champignons beter niet met water afspoelen, want dan zuigen ze zich vol met vocht en worden ze bij het bakken zompig. Veeg zand weg met droog keukenpapier en maak shiitakes, portobello’s en cantharellen schoon met licht bevochtigd keukenpapier.
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto