Pad Thai met kip
Pad Thai is zo’n gerecht waarin je tonen van neonlampen, toeterend verkeer en druk pratende mensen terugvindt. Typisch Aziatisch Street food, recht uit het hart van de Thaise keuken. En het best op smaak als het direct uit de wok komt! Pak de pan dus maar alvast uit de kast en geniet van het meest bekende gerecht uit de Thaise cuisine.
Pad Thai met kip
Ingrediënten
- 400gkippendijfilet
- xzout
- 4xel zonnebloemolie
- 300grijstnoedels
- 6xeieren middelgroot
- 1xpad thai pasta
- 0.5xel tamarindepuree
- 1xtl vissaus
- 1xtl kristalsuiker
- 200gtaugé
- 40ggezouten pinda's
- 3xstengel(s) bosui
- 2xtakjes thaise basilicum
- 2xtakje(s) koriander
- 1xrode peper
- 2xlimoen
Bereidingswijze
Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en laat 10 minuten rusten. Zo trekt het zout goed in het vlees.
Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan op hoog vuur en bak de kippendijfilets in 8-10 minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze dan in stukjes.
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de wokpan. Breek de eieren erboven en bak ze al omscheppend 2-3 minuten, tot ze gestold zijn. Haal het ei uit de pan, breng op smaak met zout en houd apart.
Verhit de laatste eetlepel zonnebloemolie in de wok en voeg de Pad Thai pasta toe. Roer de tamarindepuree, vissaus en suiker erdoor en bak 2 minuten. Voeg de noedels, kip, taugé en het ei toe en verwarm al roerend nog 1-2 minuten.
Hak de pinda’s grof, snijd de bosuien in dunne ringetjes en hak de basilicum- en korianderblaadjes grof. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.
Verdeel de pad thai over vier borden en garneer met de koriander en basilicum. Bestrooi met de gehakte pinda’s en chilipeper. Snijd de limoenen in partjes en geef deze erbij om erover uit te knijpen.