terug

Ovenschotel met witlof en camembert

Ovenschotel met witlof en camembert

20 min. bereidingstijd
30 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)

Ovenschotel met witlof en camembert

Ingrediënten

  • 750g
    aardappelen (vastkokend)
  • 500g
    witlof
  • 250x
    camembert-kaasje
  • 200g
    gerookte spekblokjes
  • 200ml
    crème fraîche
  • 2x
    stuk(s) ui
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    klontje boter
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 180 °C

2

Pel de uien, snij in halve ringen. Doe samen met de spekjes en een klontje boter in een grote hapjespan of braadpan en fruit zachtjes 10 minuten. Boen intussen de aardappelen schoon (schillen hoeft niet) en snij in plakken van ½ cm

3

Kook in water met zout beetgaar (maar meer niet!) in hooguit een minuut of 10. Snij intussen de witlof in plakjes, de (koelkastkoude) kaas met korst en al in stukjes en hak de peterselie fijn

4

Roer de crème fraîche, peterselie en flink wat gemalen peper door de uienpan tot de room gesmolten is. Schep dan alle witlof plus de helft van de kaas erdoor. Giet de beetgare aardappelen af en schep ook erdoor. Voorzichtig, het moet geen pruttige stamppot worden

5

Kieper alles in een flinke, ingevette ovenschaal, of twee.Verdeel de achtergehouden kaas erover. Zet 25-30 minuten in de oven tot alles bubbelend heet is en de bovenkant mooi gegratineerd

Tip: Lekker met broccoli erbij of een salade met flink wat mosterd door de vinaigrette.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: