Ovenschotel met witlof en camembert
Ovenschotel met witlof en camembert
Ovenschotel met witlof en camembert
Ingrediënten
- 750gaardappelen (vastkokend)
- 500gwitlof
- 250xcamembert-kaasje
- 200ggerookte spekblokjes
- 200mlcrème fraîche
- 2xstuk(s) ui
- 1xhandje peterselie
- 1xklontje boter
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 °C
Pel de uien, snij in halve ringen. Doe samen met de spekjes en een klontje boter in een grote hapjespan of braadpan en fruit zachtjes 10 minuten. Boen intussen de aardappelen schoon (schillen hoeft niet) en snij in plakken van ½ cm
Kook in water met zout beetgaar (maar meer niet!) in hooguit een minuut of 10. Snij intussen de witlof in plakjes, de (koelkastkoude) kaas met korst en al in stukjes en hak de peterselie fijn
Roer de crème fraîche, peterselie en flink wat gemalen peper door de uienpan tot de room gesmolten is. Schep dan alle witlof plus de helft van de kaas erdoor. Giet de beetgare aardappelen af en schep ook erdoor. Voorzichtig, het moet geen pruttige stamppot worden
Kieper alles in een flinke, ingevette ovenschaal, of twee.Verdeel de achtergehouden kaas erover. Zet 25-30 minuten in de oven tot alles bubbelend heet is en de bovenkant mooi gegratineerd