Ovenpasta ham-kaas
Een heerlijk maaltje comfort food dat iedereen lekker vindt. Pasta uit de oven met ham en kaas, maar ook champignons en paprika. Helemaal vooraf klaar te maken, dan hoeft het alleen nog maar de oven in.
Ovenpasta ham-kaas
Ingrediënten
- 250gmacaroni
- 250gkastanjechampignons
- 1xrode paprika
- 200ghamblokjes
- 100ggeraspte kaas
- 200mlcrème fraîche
- 1xbosje peterselie
- 1xnootmuskaat
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xboter/olie voor invetten
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C
Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven, hij gaart immers nog verder in de oven
Snij intussen de champignons in dunne plakjes, de paprika in kleine stukjes, hak de peterselie fijn
Giet de pasta af, spoel kort af met koud water en doe terug in de nog warme pan
Roer de crème fraîche er meteen door, zodat hij smelt
Nu mogen champignons, paprika (jazeker, rauw), peterselie, ham, de helft van de kaas, flink versgemalen peper en nootmuskaat en wat zout erbij
Schep alles goed door elkaar en kieper in een lichtjes ingevette ovenschaal
Bestrooi met de rest van de kaas. Dit kan uiteraard allemaal al van tevoren, en zelfs invriezen is een optie
Bak in de oven in ± 20 minuten borrelend heet en goudbruin