terug

Ovenpasta ham-kaas

Een heerlijk maaltje comfort food dat iedereen lekker vindt. Pasta uit de oven met ham en kaas, maar ook champignons en paprika. Helemaal vooraf klaar te maken, dan hoeft het alleen nog maar de oven in.

15 min. bereidingstijd
20 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)

Ovenpasta ham-kaas

Ovenpasta ham-kaas

Ingrediënten

  • 250g
    macaroni
  • 250g
    kastanjechampignons
  • 1x
    rode paprika
  • 200g
    hamblokjes
  • 100g
    geraspte kaas
  • 200ml
    crème fraîche
  • 1x
    bosje peterselie
  • 1x
    nootmuskaat
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    boter/olie voor invetten

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C

2

Breng een flinke pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven, hij gaart immers nog verder in de oven

3

Snij intussen de champignons in dunne plakjes, de paprika in kleine stukjes, hak de peterselie fijn

4

Giet de pasta af, spoel kort af met koud water en doe terug in de nog warme pan

5

Roer de crème fraîche er meteen door, zodat hij smelt

6

Nu mogen champignons, paprika (jazeker, rauw), peterselie, ham, de helft van de kaas, flink versgemalen peper en nootmuskaat en wat zout erbij

7

Schep alles goed door elkaar en kieper in een lichtjes ingevette ovenschaal

8

Bestrooi met de rest van de kaas. Dit kan uiteraard allemaal al van tevoren, en zelfs invriezen is een optie

9

Bak in de oven in ± 20 minuten borrelend heet en goudbruin

Tip: Het kan met macaroni (gewone of meergranen), maar ook met allerlei andere soorten korte pasta.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto